1. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ¨ΑΔΕΙΑΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ¨ ¨ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ¨ (φορέας αδειοδότησης Δήμος Πτολεμαΐδας)
(Ν. 2218/94 ΚΑΙ 2307, ΑΡΘ. 52 ΤΗΣ Α1Β/8577/83 ΥΓΕΙΟΝ. ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΦΕΚ 526/τβ/24,9,83, ΤΟ ΔΔ 231/89 ΚΑΙ 457/90)
2. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ¨ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΤΟΙΜΩΝ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΩΝ ΦΑΓΗΤΩΝ¨ (Catering) (φορέας αδειοδότησης Ν.Α Κοζάνης)
-(ΚΥΑ ΑΡ. 15523/ΤΕΥΧΟΣ Β/ΦΕΚ1187/31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2006 (αναγκαία συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής των κανονισμών (εκ) υπ΄αρ.178/2002, 852/2004, 853/2004, 854/2004 του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και του συμβουλίου
– ΠΔ/τος 79/2007 ΦΕΚ ΤΕΥΧΟΣ Α ΤΗΣ 3-5-2007 ¨αναγκαία συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής των κανονισμών (ΕΚ) ΥΠ΄ΑΡ. 178/2002, 852/2004, 853 2004, 854/2004 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ όσον αφορά τους κανόνες υγιεινής για τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης , των επισήμων ελέγχων στα προϊόντα αυτά που προορίζονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο και τους κανόνες υγείας και καλής διαβίωσης των ζώων και εναρμόνιση της κτηνιατρικής νομοθεσίας προς την υπ΄ αριθ. 2004/41/ΕΚ οδηγία του (ΕΚ) και του Συμβουλίου.
3. ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΟΥ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΩΝ ΦΑΓΗΤΩΝ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΕL -58 –O40.
ΚΥΑ 278701/ΦΕΚ τεύχος 2ο αρ. φύλλου 726/30-5-2005 των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας & Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ¨μητρώο έμπορων ζωικών προϊόντων και προϊόντων ζωικής προέλευσης σε συμμόρφωση προς τις οδηγίες 89/662/ΕΟΚ (άρθρο 4) και 90/675/ΕΟΚ και σε εκτέλεση των αποφάσεων 2003/24/ΕΚ και 2005/123/ΕΚ της επιτροπής.
4. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) ΑΠΟ ΤΗΝ TUV NORD ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ CODEX ALIMENTARIUS COMMISSION
5. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΤΟΥ ΕΦΕΤ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ IPM 329
6. ΤΕΛΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ Α΄ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ (φορέας πιστοποίησης ΙΙ ΤΑΞΥΠ)
ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ:
1.ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΒΑΣΗ ΤΩΝ:
852, 853/2004 ΚΑΙ Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 93/43 Οδηγία της Ε.Ο.Κ. της 14ης Ιουνίου 1993 «για την υγιεινή των τροφίμων», στην οποία εναρμονίστηκε η Ελληνική Νομοθεσία με την υπ’ αριθ. 487/04.10.2000 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. Β’ 1219/2000), ¨όλες οι επιχειρήσεις τροφίμων υποχρεούνται στην εφαρμογή και τήρηση μονίμων διαδικασιών που αναπτύσσονται και υλοποιούνται σύμφωνα με τις αρχές του συστήματος ανάλυσης κινδύνων και κρίσιμων σημείων ελέγχου (H.A.C.C.P.)¨.
Σύμφωνα δε με τον υπ’ αριθ. 853/2004 Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2004, «Η απαίτηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 852/2004 να θεσπίζουν, να εφαρμόζουν και να διατηρούν οι υπεύθυνοι επιχειρήσεων τροφίμων, οι οποίοι σε οποιοδήποτε στάδιο παράγουν, μεταποιούν και διανέμουν τρόφιμα μετά την πρωτογενή παραγωγή και εκτελούν συναφείς εργασίες, διαδικασίες βασιζόμενες στις αρχές ανάλυσης κινδύνου και κρίσιμων σημείων.
2. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 38 παρ. 1 της υπ’ αριθ. Α1β/8577/83 Υπουργικής Αποφάσεως του κ. Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας Περί Υγειονομικού Ελέγχου και αδειών ιδρύσεως και λειτουργίας των εγκαταστάσεων επιχειρήσεων Υγειονομικού ενδιαφέροντος τα καταστήματα με άδεια εστιατορίου ταβέρνας ψητοπωλείου κλπ παρασκευάζουν και προσφέρουν σε καθισμένους ή και σε περαστικούς πελάτες τρόφιμα κάθε είδους με συνοδεία ή μη ποτών, κυρίως οινοπνευματωδών. Εφαρμόζεται, δηλαδή, σε καταστήματα που εξυπηρετούν τους πελάτες τους μόνο εντός του χώρου τους και όχι έξω από αυτόν. Κάθε παραγωγή, συσκευασία, μεταφορά χωρίς κατάλληλα μέσα (ψυγεία τροφίμων με καταγραφικά θερμοκρασιών), είναι παράνομη και επιφέρει αυστηρότατες ποινές έως και κλείσιμο του καταστήματος.
Όλα αυτά τα αναφέρουμε γιατί η πλήρης ασυδοσία στον χώρο των τροφίμων, η ανοχή των αρχών και οι ¨πελατειακές σχέσεις ¨έχουν διαμορφώσει ένα επικίνδυνο για την δημόσια υγεία καθεστώς.
Έχει επιτραπεί δυστυχώς να αλωνίζουν επιχειρήσεις που δεν έχουν καν άδεια λειτουργίας εργαστηρίου τροφίμων και μάλιστα να γίνεται σε αυτές απευθείας ανάθεση έργου από δημόσιους φορείς. Πράγμα οξύμωρο στο μέτρο που αυτοί οι φορείς είναι και υπεύθυνοι για την αδειδότησή τους.
Επειδή τα πράγματα έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Και επειδή στην Ελλάδα δυστυχώς ισχύει το ότι είσαι ότι δηλώσεις, επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας απέναντι σε ότι καταστρατηγεί την Ελληνική την Κοινοτική και την Κτηνιατρική Νομοθεσία.
Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ
Gustozo Catering