Την Θρακική Εστία Εορδαίας, επισκέφτηκε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Νέοι Επιβάτες» Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012.
Η αντιπροσωπεία πενήντα ατόμων, κάθε ηλικίας, έφτασε το πρωί της Κυριακής στην Πτολεμαΐδα και εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου και Οσίας Παρασκευής της Επιβατηνής. Ο Ιεράς του Ναού, Πατέρας Αθανάσιος Καμπούρης, αντικρίζοντας τους επισκέπτες, ανάμεσα στο πλήρωμα της εκκλησίας, τους καλωσόρισε κι αμέσως μετά τους ξενάγησε στον υπόγειο χώρο του Ναού, όπου φυλάσσονται αξιόλογα και σπάνια ιερά κειμήλια.
Ο Πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Εορδαίας κ. Λιβέριος Πασχαλίδης και το Διοικητικό Συμβούλιο, υποδέχτηκαν στα γραφεία του Συλλόγου, τους Νέους Επιβάτες, αλλά και τους «παλιούς», με επικεφαλής τον επίτιμο Πρόεδρό τους κο. Στέλιο Ζαχαριάδη. Εκεί όλοι μαζί, πίνοντας ένα ζεστό καφέ κι απολαμβάνοντας τα χειροποίητα εδέσματα, που ετοίμασαν μέλη της Θρακικής Εστίας, αντάλλαξαν απόψεις και αναμνηστικά δώρα, μέσα σ’ ένα συγκινητικό κι ευχάριστο κλίμα.
Η Πρόεδρος των Νέων Επιβατών κα. Ζωή Ζαχαριάδου, προσέφερε ένα καλάθι μερακλίδικο, που περιείχε κρασί και τσίπουρο, της παραγωγής τους, ενώ ο Πρόεδρος της Θρακική Εστίας, ανταπέδωσε με το βιβλίο Θρακιώτικων συνταγών μαγειρικής, έκδοσης της Θρακικής Εστίας Εορδαίας.
Αντιλαμβανόμαστε όλοι τι σημαίνει να είσαι Θρακιώτης… φαί, πιοτό και κέφι!!
Η όμορφη επίσκεψη έκλεισε με την πρόταση, του επίτιμου Προέδρου κ. Ζαχαριάδη, προς τον Πρόεδρο, της Θρακικής Εστίας κ. Πασχαλίδη, για αδελφοποίηση των δύο Συλλόγων. Ότι καλύτερο! Πρόταση, που ευχόμαστε να γίνει πράξη σύντομα και να είναι ο λόγος, της επόμενης συνάντησης.
Άλλωστε η παράδοση, μας ΕΝΩΝΕΙ και συνεχίζεται!!!
Το Δ.Σ. της Θρακικής Εστίας Εορδαίας




























