Ναπολεόν στη γαλλική κουζίνα λέγονται οι παρασκευές που παρουσιάζονται σε στρώσεις εναλλάξ στο πιάτο.
Το συγκεκριμένο παίζει με λεπτές ισορροπίες αφού βρίσκεται μεταξύ σαλάτας κι ορεκτικού κρατώντας ίσες αποστάσεις και από τα δύο. Σε κάθε περίπτωση, αγαπά το τυρί, την ντομάτα και το άρωμα του δυόσμου και είναι απλά υπέροχο!
από την Τίνα Webb
20 λεπτά – ΕΥΚΟΛΟ
Υλικά για 4 άτομα:
250γρ. χαλούμι
4 ντομάτες μεγάλες
Για το πέστο δυόσμου:
1 φλιτζάνι δυόσμο χοντροκομμένο
100γρ. αμυγδαλόψιχα
2 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
4 ντοματίνια για γαρνίρισμα
Κόβετε τις ντομάτες σε ροδέλες και το χαλούμι σε φέτες. Τοποθετείτε εναλλάξ μία φέτα ντομάτας και μία φέτα χαλούμι και φτιάχνετε τέσσερα πυργάκια.
Χτυπάτε στο γουδί τα αμύγδαλα με το δυόσμο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Σιγά σιγά προσθέτετε το ελαιόλαδο μέχρι να πήξει.
Ρίχνετε μια κουταλιά σούπας πέστο σε κάθε πυργάκι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10-15 λεπτά.
Σερβίρετε γαρνίροντας με φύλλα δυόσμου και ντοματίνια.