Έπειτα από έναν μαραθώνιο εξεύρεσης υποψηφιοτήτων, οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική περιφέρεια Κοζάνης, στο οποίο τελικώς συμμετέχουν δύο γυναίκες, ενώ εκπροσωπείται γεωγραφικά και η περιοχή Σερβίων.
Τα ονόματα που απαρτίζουν τον εκλογικό συνδυασμό, τα οποία αναμένονταν να ανακοινωθούν επισήμως χτες το βράδυ, είναι: Πάρις Κουκουλόπουλος, Γιάννης Βλατής, Παναγιώτης Θεοδωρίδης, Θέμης Απατσίδης, Δημήτρης Ζιούζιος, Βέτα Σπόντη, Εύα Αμπάζη. Η τελευταία είναι η δεύτερη γυναίκα, η οποία μετά τη Β. Σπόντη δέχτηκε να είναι υποψήφια, ενώ ο Δ. Ζιούζιος εκπροσωπεί την περιοχή Σερβίων, μετά την άρνηση του περιφερειακού συμβούλου Βασίλη Κούτσιανου.
Η απροθυμία στελεχών να αποδεχθούν μία θέση στην πράσινη λίστα ήταν εμφανής, καθώς δεν θέλησαν να συνδέσουν το όνομά τους με το ΠΑΣΟΚ του μνημονίου και της πιο αντιλαϊκής και νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εφαρμόστηκε ποτέ στη χώρα. Επιπλέον αποθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι στενεύουν τα περιθώρια εκλογής, καθώς υπάρχει πιθανότητα να εκλεγεί μόνο ένας «πράσινος» βουλευτής.
Στο μεταξύ, στο τοπικό ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται οι πυρετώδεις προετοιμασίες για την επίσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος με την ιδιότητα του προέδρου του κόμματος επισκέπτεται για πρώτη φορά την Κοζάνη, την προσεχή Κυριακή. Χτες πραγματοποιήθηκε πολύωρη συνεδρίαση στελεχών της Ν.Ε. και της εκλογικής επιτροπής, προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της επίσκεψης Βενιζέλου, ο οποίος θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ, στις 11.30 το πρωί, στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κοζάνης. Το πρόγραμμα του προέδρου είναι πολύ σφιχτό, οπότε μάλλον δεν υπάρχει χρόνος για συνέντευξη Τύπου, αφού ο Ε. Βενιζέλος θα έρθει στην Κοζάνη από την Κρήτη, ενώ το βράδυ έχει ομιλία σε προεκλογική συγκέντρωση στα Γιάννενα.
Χ.Β.




























