Κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογές του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργειας (ΣΕΕΕΝ) απευθύνει η διοίκηση του σωματείου στους εργαζόμενους στην ενέργεια που δεν ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό της ΔΕΗ.
Οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκηση στο συνδικάτο ξεκινούν αύριο Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου.
Προσκλητήριο ένταξης στο ΣΕΕΕΝ όλων των εργατοτεχνιτών και των εργαζομένων που απασχολούνται σε εργολάβους που εκτελούν έργα για λογαριασμό της ΔΕΗ ή που εργάζονται στα 8μηνα και τα δίμηνα της ΔΕΗ απηύθυνε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΕΕΕΝ Πέτρος Ταταρίδης στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του συνδικάτου.
Τόνισε μάλιστα ότι «είναι το μοναδικό συνδικάτο που επιχειρεί και κάνει γενικές συνελεύσεις, που ζητά τη γνώμη των εργαζομένων σχετικά με το σχεδιασμό και τη δράση του, σε μια περίοδο μάλιστα που κανένα από τα σωματεία μικρά ή μεγάλα της περιοχής αποφεύγουν αντίστοιχες διαδικασίες.»
Ιδιαίτερα, σήμερα,
Ο κ. Ταταρίδης σημείωσε μάλιστα ότι ιδιαίτερα σήμερα «είναι περισσότερο από ποτέ ανάγκη να αναδειχθούν τα προβλήματα και οι αδυναμίες που παρουσιάστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα και να κρατήσουμε ως εμπειρία τα θετικά από τη δράση μας», συμπληρώνοντας ότι σήμερα που η κρίση βαθαίνει όπως και τα μέτρα που παίρνονται εις βάρος των εργαζομένων, θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη συγκέντρωση ταξικών δυνάμεων για να αντεπιτεθούν σ’ αυτή τη λαίλαπα που δέχονται οι εργαζόμενοι, εμποροβιοτέχνες, αγρότες και συνταξιούχοι και δεν έχει φαίνεται να έχει σταματημό.
Στη γενική συνέλευση του σωματείου ιεραρχήθηκαν επίσης τα ζητήματα που βάζει σε προτεραιότητα το πρόγραμμα δράσης του σωματείου και είναι η διεκδίκηση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στη ΔΕΗ, σύγκρουσης με την επερχόμενη περεταίρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, με τις επιχειρησιακές συμβάσεις και βέβαια με την κατάργηση του δουλεμπορίου στα ορυχεία του ΛΚΔΜ με στόχο να μην υπάρχει ούτε ένας ανασφάλιστος εργαζόμενος, καθώς αυτή τη στιγμή η ανασφάλιστη εργασία στο ΛΚΔΜ φθάνει κατά καιρούς έως και στο 15%. Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «από τις 103 εργολαβίες που υπάρχουν στο ΛΚΔΜ γνωρίζουμε ότι απασχολούν ανασφάλιστους και αδήλωτους εργαζόμενους σε ποσοστά που κυμαίνονται από 10% -15%».
Τονίστηκε επίσης η ανάγκη να οικοδομήσουν οι εργαζόμενοι μια πλατιά συμμαχία με στόχο να μην περάσουν τα μέτρα που έχουν να κάνουν με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ενάντια στα χαράτσι και συνολικότερα σε αυτή την πολιτική
Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ