Αλλάζει σελίδα ο δήμος Κοζάνης, καθώς με την υποψηφιότητα του δημάρχου Πάρι Κουκουλόπουλου στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη διαδοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επί πέντε τετραετίες δήμαρχος Π. Κουκουλόπουλος, που εκλέχτηκε τον Οκτώβριο του 1989 και βρίσκεται στον δημαρχιακό θώκο από 1/1/1990, πρόκειται να ανακοινώσει την παραίτησή του μεθαύριο Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ. σε ανοιχτή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ενώ την Τρίτη 2 Οκτωβρίου θα υποβάλει επισήμως την απόφαση παραίτησής του στη διοικητική υπηρεσία του δήμου. Από προχτές που ανακοινώθηκε επισήμως η υποψηφιότητα του ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Κοζάνη, ο δήμαρχος Κοζάνης βρίσκεται στο γραφείο του, προσπαθώντας να «κλείσει» τις τελευταίες εκκρεμότητες, ενώ έχει συνεχείς επαφές με τους συνεργάτες του.
Πάντως χτες, οι αρμόδιες διοικητικές υπηρεσίες του δήμου, σε συνεργασία με τους νομικούς συμβούλους, είχαν συντάξει την απόφαση παραίτησης του δημάρχου, η οποία, όπως προαναφέρθηκε θα κατατεθεί επισήμως την προσεχή Τρίτη. Στη συνέχεια θα γίνει ότι προβλέπεται από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Δηλαδή, πρέπει να συγκληθεί ο πλειοψηφών συνδυασμός εντός 15 ημερών από την υποβολή της παραίτησης, ώστε με ψηφοφορία να εκλεγεί ο νέος δήμαρχος. Μέχρι να γίνει αυτό, καθήκοντα δημάρχου ασκεί ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης του συνδυασμού, που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Λάζαρος Μαλούτας, επί σειρά ετών αντιδήμαρχος και δημαρχεύων κατά την απουσία του δήμαρχου.
Ο Λ. Μαλούτας, ως πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος, με βάση τον κώδικα, είναι αυτός που θα συγκαλέσει τον συνδυασμό, πράγμα που εκτιμάται ότι θα γίνει μέχρι την προσεχή Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου. Εκεί λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι για το αξίωμα του δημάρχου θα καταθέσουν υποψηφιότητα και θα ακολουθήσει ψηφοφορία. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο επικρατέστερος επόμενος δήμαρχος που θα διαδεχτεί κατά πάσα πιθανότητα τον Π. Κουκουλόπουλο, είναι ο Λ. Μαλούτας, ο οποίος βεβαίως θα θέσει την υποψηφιότητά του στην κρίση των δημοτικών συμβούλων της παράταξης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υποψηφιότητα για τον δημαρχιακό θώκο, θα θέσει η επί σειρά ετών αντιδήμαρχος Πολιτισμού και νυν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Τάσα Σιόμου, η οποία είναι συνεργαζόμενη με τον συνδυασμό της Κοζανίτικης Ενότητας και προέρχεται από τον πολιτικό χώρο του Συνασπισμού.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ