Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Ξεκίνησαν οι μαθητικές κινητοποιήσεις στην Πτολεμαΐδα – Υπό κατάληψη 4 Λύκεια

Ξεκίνησαν οι μαθητικές κινητοποιήσεις στην Πτολεμαΐδα – Υπό κατάληψη 4 Λύκεια

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Υπό κατάληψη τελεί από χθες Δευτέρα το σχολικό συγκρότημα το οποίο στεγάζει το 1ο και το 2ο Γενικά Λύκεια της Πτολεμαΐδας, καθώς και το κτήριο το οποίο στεγάζει το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Πτολεμαΐδας, οι μαθητές των οποίων έδωσαν και φέτος το εναρκτήριο λάκτισμα για τις μαθητικές κινητοποιήσεις, ενώ σε κατάληψη του σχολείου τους προχώρησαν σήμερα και οι μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Πτολεμαΐδας.

Κυρίαρχο αίτημα των μαθητών η κάλυψη ελλείψεων στην υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων, η αλλαγή της κατεύθυνσης του περιεχομένου της εκπαίδευσης με έμφαση στην ανθρωποκεντρική Παιδεία, δωρεάν διανομή των βιβλίων Αγγλικής γλώσσας και ουσιαστική εισαγωγή του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στα σχολεία.   Ζητούν επίσης  αλλαγή στον τρόπο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς, αποκλείονται από τα Πολυτεχνεία οι υποψήφιοι του 4ου πεδίου, όπως καταγγέλλουν οι μαθητές των τριών ΓΕΛ.

Οι μαθητές των 1ου και 2ου ΓΕΛ κάνουν ειδικότερα λόγο για ανεπαρκές εκπαιδευτικό υλικό, για καθηγητές που διδάσκουν αλλότρια μαθήματα, για έλλειψη αίθουσας εκδηλώσεων, για κακογραμμένα βιβλία, ενώ το 2ο ΓΕΛ μιλά και για έλλειψη καθηγητή Βιολογίας στο Γ3.

Οι μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου θέτουν επίσης θέμα έλλειψης αντιπυρικού συστήματος στο σχολείο τους, πρόβλημα καθαριότητας στο κυλικείο, ενώ απαιτούν επίσης ουσιαστική διαπαιδαγώγηση κι αυτό όπως τονίζουν δεν γίνεται με καθηγητές που δεν είναι πρωτίστως παιδαγωγοί.

Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ ζητούν την κάλυψη ελλείψεων υλικοτεχνικής υποδομής, την άμεση διανομή βιβλίων των μαθημάτων ειδικότητας και καταγγέλλουν την έλλειψη αιθουσών  για βασικά εργαστήρια, αλλά και πλημμελή καθαριότητα του σχολείου λόγω έλλειψης καθαριστριών. Απαιτούν τέλος  να είναι οι καθηγητές στη θέση τους από την 1η ημέρα στα σχολεία.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη