Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Ξεκινάει από αύριο η μεταφορά ασθενών από την Παθολογική του Μαμάτσειου στη «Euromedica» – Λ. Πελτέκης (επιστημονικός Δ/ντης): «Συστράτευση για το κοινό καλό» -VIDEO από το Top Channel

Ξεκινάει από αύριο η μεταφορά ασθενών από την Παθολογική του Μαμάτσειου στη «Euromedica» – Λ. Πελτέκης (επιστημονικός Δ/ντης): «Συστράτευση για το κοινό καλό» -VIDEO από το Top Channel

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ξεκινάει από αύριο Τετάρτη η αποσυμφόρηση του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, μιας και μετά από σχετική σύμβαση που υπογράφηκε με το δημόσιο, τα περιστατικά του παθολογικού τομέα θα μεταφερθούν στην Κλινική «Euromedica» Κοζάνης.

Όπως τόνισε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Top Channel ο Επιστημονικός Δ/ντης της κλινικής και Υπεύθυνος Παθολογικού Τομέα, Λεωνίδας Πελτέκης, από τη Τετάρτη θα ξεκινήσει η μεταφορά των «καθαρών» μη covid περιστατικών, μεταφορά που θα γίνει σε δόσεις.

Η κλινική μπορεί να διαθέσει 35-40 κλίνες, σε πρώτη φάση 35 με τον αριθμό αυτό να μεταφέρεται σε δόσεις από την Παθολογική του Μαμάτσειου στη «Euromedica».

Οι ασθενείς θα λαμβάνουν θεραπεία και φροντίδα στην κλινική με την πολύτιμη συνεισφορά ιδιωτών γιατρών (10-12 τον αριθμό) που βάζουν «πλάτη» στο σύστημα, ενώ ήδη έχουν βγει εφημερίες για τον επόμενο μήνα. Η επικοινωνία με το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου θα είναι καθημερινή, σημείωσε ο ίδιος, ενώ υπάρχει η διαβεβαίωση ότι θα υπάρχει η αμέριστη βοήθεια από το Μαμάτσειο (για τυχόν διενέργεια αξονικών κ.λπ.).

Στις αρχικές επαφές που είχαν γίνει οι υπεύθυνη της κλινικής ζήτησαν ένα επιχειρησιακό σχέδιο, όπως και έγινε, ως συνέπεια να γίνει πράξη από αύριο η αποσυμπίεση του Νοσοκομείου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Πελτέλης και σε όλους τους ιδιώτες γιατρούς που είπαν ότι θα βάλουν «πλάτη» στην κλινική, όλων των ειδικοτήτων, καταλήγοντας πως γίνεται «συστράτευση για το κοινό καλό».

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

ΕΟΔΥ: 3.421 νέα κρούσματα (6/5) – Και πάλι αρκετά στην ΠΕ Κοζάνης – Δείτε πόσα εντοπίζονται στις ΠΕ της Δ. Μακεδονίας

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Στα 3.421 τα νέα κρούσματα – 754 οι διασωληνωμένοι, 83 θάνατοι, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ο ΕΟΔΥ Στην ΠΕ ...