Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Ξαναεπιτίθεται σε δημοσιογράφους η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας – Με αφορμή το ενδεχόμενο φιλοξενίας μεταναστών στο Στρατόπεδο «Πόρτη»

Ξαναεπιτίθεται σε δημοσιογράφους η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας – Με αφορμή το ενδεχόμενο φιλοξενίας μεταναστών στο Στρατόπεδο «Πόρτη»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με μια σκληρότατη ανακοίνωση επιτίθεται κατά δημοσιογράφων, που δημοσίευσαν το έγγραφο του στρατού με το οποίο προκύπτει η κινητικότητα γύρω από το Στρατόπεδο «Πόρτη» και τη φιλοξενία μεταναστών. Για ακόμη μια φορά η περιφερειακή αρχή, της οποίας προΐσταται δημοσιογράφος, επιτίθεται κατά δημοσιογράφων για αποκαλύψεις στις οποίες προχωρούν, κάνοντας μάλιστα λόγο για fakenews.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Περιφερειακή αρχή επιτίθεται σε λειτουργούς των μέσων μαζικής ενημέρωσης, είναι πάγια τακτική της. Θυμίζουμε την χωρίς αναστολές και πέρα από κάθε δεοντολογία επίθεση που δέχθηκε η εφημερίδα ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ από τον Αντιπεριφερειάρχη ΕΣΠΑ Σταύρο Γιαννακίδη, όταν τολμήσαμε να δημοσιεύσουμε απεντάξεις έργων του τομέα της υγείας, από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Αυτή τη φορά, το Δελτίο τύπου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας δεν μένει σε μια απλή διάψευση του ισχυρισμού του kozanimedia.gr για ύπαρξη σχετικού στρατιωτικού εγγράφου προς το Δήμο Βοΐου για τη φιλοξενία προσφύγων. Αντίθετα, προχωράει σε μια απρόκλητη επίθεση, χρησιμοποιώντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά των δημοσιογράφων.

Βέβαια, ο ισχυρισμός της περιφερειακής αρχής, ξεκάθαρα καταρρίπτεται από τις αποκλειστικές δηλώσεις του γραφείου του υπευθύνου τύπου του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε ρεπορτάζ της Εφημερίδας «Πτολεμαίος».
Προκαλεί μεγάλη εντύπωση η επιμονή της Περιφέρειας να επιτίθεται σε μέσα ενημέρωσης που λένε αλήθειες, δυσάρεστες σε αυτή.

Δείτε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας:

 

 

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:
Οι μόνοι που διαψεύδονται είναι όσοι χτίζουν καριέρες σε ψέματα –
Οι μόνοι που εκτίθενται είναι όσοι διακινούν σκοπίμως fakenews
Ένα ακόμα δείγμα δόλιας παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της αλήθειας είναι το δήθεν επίσημο έγγραφο του Στρατού, που διακινείται από «πρόθυμους», σύμφωνα με το οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και άλλες αρχές φέρονται να έχουν ενημερωθεί για ενέργειες σχετικά με τη φιλοξενία προσφύγων στο στρατόπεδο «Μιλτιάδη Πόρτη» στη Νεάπολη Βοΐου.
Έχοντας την ηθική υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να πούμε την αλήθεια και μάλιστα για ένα τόσο σοβαρό και κρίσιμο θέμα, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:
Το συγκεκριμένο «έγγραφο» δεν αποτελεί επίσημη αλληλογραφία, αλλά εσωτερικό υπηρεσιακό σχέδιο, το οποίο ουδέποτε έφτασε στα χέρια κανενός από τους αναφερόμενους, κάτι που πιστοποιείται από την απουσία αριθμού πρωτοκόλλου, αλλά και υπογραφών που θα αποδείκνυαν την εγκυρότητά του.
Το γεγονός ότι συγκεκριμένοι κύκλοι επέλεξαν να το διακινήσουν, άλλοι να το αναπαράγουν και άλλοι να το εκμεταλλευτούν μικροπολιτικά, μας λυπεί πραγματικά, καθώς δείχνει ανευθυνότητα και τυχοδιωκτισμό.  Αυτό όμως, που μας προβληματίζει περισσότερο είναι η σκοπιμότητα, το ψεύδος και η προσπάθεια πολιτικής «αξιοποίησης» ενός μείζονος σημασίας θέματος.
Στη βιομηχανία των «fake news» απαντούμε με ειλικρίνεια και σύνεση.  Ότι έχουμε να πούμε, το λέμε δημόσια, χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Κοιτάζοντας τους πολίτες στα μάτια και όχι κρυμμένοι πίσω από την ανώνυμη προπαγάνδα.
Οι μόνοι που διαψεύδονται είναι όσοι χτίζουν καριέρες σε ψέματα.
Οι μόνοι που εκτίθενται είναι όσοι διακινούν σκοπίμως fakenews.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team