Φωτιά πήραν τα ρακοκάζανα της περιοχής καθώς οι παραγωγοί την περίοδο αυτή αποστάζουν τα τσίπουρα της νέας χρονιάς.
Στα παραδοσιακά καζάνια στήνονται οι «τσιπουρογιορτές» μέσα σε μία ευχάριστη ατμόσφαιρα με το φρσκοβρασμένο τσίπουρο να πρωταγωνιστεί, συνοδευόμενο από νόστιμους μεζέδες και κοψίδια.
Ο φακός του ‘’Π’’ βρέθηκε στο γνωστό παραδοσιακό αποστακτήριο του Δημήτρη Καζαντζίδη ο οποίος αναφερόμενος στην όλη διαδικασία τόνισε ότι ξεκινάει με το βράσιμο των στέμφυλων στο μεγάλο καζάνι, ακολουθεί η υγροποίηση των ατμών, ως την ροή του προϊόντος από το βρυσάκι στα δοχεία με τα γραδόμετρα.
Εκεί συναντήσαμε και τον παραγωγό Χρήστο Μάγγο, ο οποίος μαζί με συγγενείς και φίλους λάτρεις της παράδοσης, έβρασε τα στέμφυλά του, βγάζοντας το τσίπουρο της χρονιάς και προτρέποντας τους νέους να συνεχίσουν την αναβίωση του πατροπαράδοτου τρόπου παραγωγής του Ελληνικότατου αυτού προϊόντος.
Εξάλλου για τους παραδοσιακούς αυτούς παραγωγούς η τήρηση της διαδικασίας σαν τον «παλιό καλό καιρό», αποτελεί μια ιεροτελεστία που την μοιράζονται με όλους…