Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Βόιο: Τι ειπώθηκε στη σύσκεψη για την δομή κλειστού τύπου – Ποιες προτάσεις συζητούνται ως αντισταθμιστικά – Ένταση Κοσμίδη με τον πρόεδρο του ΔΣ

Βόιο: Τι ειπώθηκε στη σύσκεψη για την δομή κλειστού τύπου – Ποιες προτάσεις συζητούνται ως αντισταθμιστικά – Ένταση Κοσμίδη με τον πρόεδρο του ΔΣ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Με ένταση μεταξύ του Δημήτρη Κοσμίδη και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου, Αλέκου Ζυμπιλίδη ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η έκτακτη συνεδρίαση – ενημέρωση στο Άσκιο. Ο κ. Κοσμίδης ενημερώθηκε από συμμετέχοντα ότι δεν είχε διαβαστεί η ανακοίνωσή του που είχε σταλεί και μπήκε μαινόμενος μέσα στην αίθουσα, ανταλλάσσοντας βαριές εκφράσεις με τον πρόεδρο του ΔΣ Αλέκο Ζυμπιλίδη και στη συνέχεια αποχώρησε.

Μικρής έκτασης εντάσεις υπήρξαν και σε μια – δύο τοποθετήσεις των παραβρισκόμενων, αλλά η συζήτηση κύλησε ομαλά πέρα από αυτά τα περιστατικά.

Όπως είπε ο δήμαρχος Χρήστος Ζευκλής, μιλάμε ξεκάθαρα για μια κλειστού τύπου δομή, στην οποία θα έρχονται άτομα που περιγράφονται ως «αγνώστου προέλευσης», όχι παραβατικά, που δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν. Η κλειστού τύπου δομή σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να βγαίνουν έξω τα εν λόγω άτομα.

Αναφερόμενος για τα αντισταθμιστικά οφέλη της περιοχής, ο δήμαρχος τόνισε τρία πράγματα για την πρώην Σχολή ελληνικής Αστυνομίας Τσοτυλίου: Αν γίνουν προσλήψεις στη Frondex, να γίνεται η εκπαίδευση των ατόμων αυτών στο Τσοτύλι, Αν κληθούν οι συνοριοφύλακες να γίνεται η εκπαίδευσή τους στο Τσοτύλι ή εκεί να γίνει η σχολή Μετεκπαίδευσης Υψηλόβαθμων Στελεχών της Δημοτικής Αστυνομίας. Ένα από τα τρία θα πρέπει να λειτουργήσει ως αντισταθμιστικό όφελος για την περιοχή, όπως τονίστηκε.

Ο κ. Πελεκάνος, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη δομή ως «εργοστάσιο», λέγοντας ότι επιλέγονται τοπικές κοινωνίες για να λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας σε τοπικές κοινωνίες.

Επίσης, από πλευράς τοπικών παραγόντων ζητήθηκε ώστε αν γίνουν προσλήψεις να είναι από την περιοχή με αυξημένη εντοπιότητα.

Τέλος, ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι τις τελικές αποφάσεις θα λάβει το τοπικό συμβούλιο και η τοπική κοινωνία, όταν και αν το θέμα καταλήξει.

 

Ζήσης Πιτσιάβας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας