Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Σε εξέλιξη ενημέρωση στο Βόιο από στελέχη του Υπ. Προστασίας του Πολίτη για το θέμα της δομής μεταναστών κλειστού τύπου

Σε εξέλιξη ενημέρωση στο Βόιο από στελέχη του Υπ. Προστασίας του Πολίτη για το θέμα της δομής μεταναστών κλειστού τύπου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 7 το απόγευμα και μετά ενημερωτική συνάντηση στο δημοτικό κατάστημα του Ασκίου του Δήμου Βοΐου,  σύσκεψη της δημοτικής αρχής παρουσία δημοτικών συμβούλων, αλλά και προέδρων τοπικών κοινοτήτων της περιοχής του Βοΐου, κατά την οποία τους γίνεται ενημέρωση από στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το ενδεχόμενο λειτουργίας δομής κλειστού τύπου κράτησης μη νόμιμων μεταναστών στην περιοχή. Η συζήτηση είχε ξεκινήσει λίγο καιρό πριν, μετά από σχετική ενημέρωση που είχε η δημοτική αρχή από τον υπουργό, όπου και εξετάζεται από το ενδεχόμενο.

Η συνάντηση γίνεται παρουσία και του περιφερειακού αστυνομικού διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Κεραμάς.
Να σημειωθεί πως από τη σύσκεψη απουσιάζει ο Επικεφαλής του Συνδυασμού «Ενεργοί Πολίτες», έχοντας εκδηλώσει από χθες την αντίθεσή του με τη δημιουργία τέτοιου τύπου στην περιοχή.

Στη σύσκεψη, πάντως, έχουν δώσει το «παρών» 20 από τους 27 δημοτικούς συμβούλους της περιοχής, ενώ τα αποτελέσματα της συνάντησης θα γίνουν γνωστά μετά το πέρας αυτής, ωστόσο εκ πρώτης έγινε γνωστό πως ξεκαθαρίστηκε ότι πρόκειται για δομή κλειστού τύπου, όπως είναι οι φυλακές, χωρίς δικαίωμα εξόδου, όπως προβλέπεται από ελληνικό και το ευρωπαϊκό δίκαιο.

 

Παρακαλώ να υπάρχει ΕΝΕΡΓΟΣ σύνδεσμος.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας