Μια τετραήμερη εξόρμηση γνωριμίας με τη φύση, τα μονοπάτια και τα παραδοσιακά χωριά του Βοΐου διοργανώνεται από την Πέμπτη 13 έως και την Κυριακή 16 Αυγούστου, στο πλαίσιο του «Πολιτιστικού Καλοκαιριού» του Δήμου Βοΐου. Η δράση «Τα Ζουπάνια στον Πεντάλοφο» συνδυάζει περιηγήσεις, συμμετοχή σε τοπικά πανηγύρια, διαδρομές με μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα, μπάνιο σε φυσικές βάθρες και δωρεάν κάμπινγκ.
Τη διοργάνωση έχουν ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πενταλόφου και τα «Κυρατζίδων Μονοπάτια», με το πρόγραμμα να εστιάζει στην επαφή με το φυσικό και πολιτιστικό τοπίο της περιοχής.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν σε μονοπάτια του Βοΐου, να γνωρίσουν ποτάμια, πέτρινα γεφύρια και παραδοσιακούς οικισμούς, μέσα από διαδρομές που απευθύνονται σε διαφορετικές κατηγορίες επισκεπτών.
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης εξορμήσεις με μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα, με έμφαση στην ασφάλεια και τον σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον.
Παράλληλα, προβλέπεται συμμετοχή σε παραδοσιακά πανηγύρια του Βοΐου με ζωντανή μουσική, ενώ μία από τις εμπειρίες που περιλαμβάνει η δράση είναι το μπάνιο στις φυσικές βάθρες του ποταμού Πραμόριτσα και του Αλιάκμονα.
Για όσους επιλέξουν να παραμείνουν στην περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, παρέχεται δωρεάν κάμπινγκ.
Για πληροφορίες και συμμετοχές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο 6947097236.





























