Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι > Βασιλεύς και Πρωθυπουργός στα εγκαίνια Λειτουργίας της 1ης μονάδας ΔΕΗ το 1959 -Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 24/07/2019

Βασιλεύς και Πρωθυπουργός στα εγκαίνια Λειτουργίας της 1ης μονάδας ΔΕΗ το 1959 -Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 24/07/2019

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Μεγάλη μέρα για την Πατρίδα μας, για την Πτολεμαϊδα και γενικότερα για την περιοχή μας και όχι μόνο, το 1ο θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με καύσιμο ύλη το λιγνίτη, που η “Θεία Πρόνοια” απόθεσε στην περιοχή μας, άρχισε ήδη να λειτουργεί.. το όνειρο επαληθεύεται την 25η Ιουλίου 1959..
Ο Ανώτατος Άρχων , ο Πρωθυπουργός, οι Εκκλησιαστικές αρχές και όλος ο πολιτικός-στρατιτικός κόσμος, το διπλωματικό σώμα πολλών χωρών και ο λαός της περιοχής μας και όχι μόνο, έδωσε το παρόν που σήμανε η έναρξη βιομηχανοποίησης της χώρας μας και ιδιαίτερα της περιοχής μας.
Μετά το σχετικό τελετουργικό της Εκκλησίας μας και τις ομιλίες των διάφορων παραγόντων της πολιτείας και της ΔΕΗ, ο Βασιλεύς Παύλος, γύρισε το διακόπτη λειτουργίας της 1ης μονάδας του ΑΗΣ / ΔΕΗ Πτολεμαϊδος, υπό τα χειροκροτήματα των χιλιάδων παρισταμένων.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team