Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Β. Άμπας: «Τρομερές οι ζημιές στο Βελβεντό – Θα διεκδικήσουμε χρηματοδότηση από την κεντρική εξουσία για τους αγρότες που επλήγησαν» (VIDEO)

Β. Άμπας: «Τρομερές οι ζημιές στο Βελβεντό – Θα διεκδικήσουμε χρηματοδότηση από την κεντρική εξουσία για τους αγρότες που επλήγησαν» (VIDEO)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Κεντρική διεκδίκηση προκειμένου να αποζημιωθούν οι αγρότες – καλλιεργητές του Βελβεντού τους οποίους έπληξε σφοδρότατα η κακοκαιρία το καλοκαίρι, θα διεκδικήσει η περιοχή, με την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Μιλώντας σχετικά στους δημοσιογράφους στο πλαίσιο ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης  Βασίλειος Άμπας, τόνισε πως οι ζημιές στο Βελβεντό ήταν τρομερές, μιας και έπεσε πολύ μεγάλος όγκος νερού στα χωράφια, οδηγώντας σε καταστροφές στο σύνολο της παραγωγής, με τον ίδιο να σημειώνει ότι «διακυβεύεται το όνομα του ροδάκινου Βελβεντού».

Σχετική συνάντηση έγινε το Σαββατοκύριακο στο Βελβεντό, με διοργανωτές τον Δήμο και τους αγροτικούς φορείς της περιοχής, όπου αρχικά καταγράφηκε το μέγεθος της ζημιάς, και τον κ. Άμπα να σημειώνει πως συγκρίνεται με το μέγεθος των ζημιών του Ιανού.

Αποφασίστηκε να ζητηθεί από την κεντρική εξουσία τη χρηματοδότηση των αγροτών και συνεταιρισμών να ξαναβγούν στην παραγωγή, να διατηρηθεί το καλό όνομα που υπάρχει για το ροδάκινο Βελβεντού.

Για τον ίδιο λόγο, αποφασίστηκε κάθοδος στην Αθήνα και τα συναρμόδια υπουργεία, όπου σε συνεννόηση με το πολιτικό προσωπικό της περιοχής να ζητηθούν κονδύλια και επιδοτήσεις.

Ήδη ο ΕΛΓΑ έκανε τις εκτιμήσεις του, με τον κ. Άμπα να τονίζει πως έπρεπε να καταγραφεί η ζημιά που υπάρχει με βάση τον περυσινό τζίρο, ώστε πλέον να διεκδικηθεί από την κεντρική πολιτική σκηνή επιδότηση μέσω των εκτάκτων αναγκών, λόγω των πρωτοφανών καιρικών συνθηκών που έπληξαν το Βελβεντό.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Χαρδαλιάς προς δήμαρχο Κοζάνης: «Όποιος μας αμφισβητεί, αμφισβητεί 31 επιδημιολόγους

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Στις «βολές» που εκτόξευσε ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, για την επιβολή lockdown και το «πάγωμα» της ...