Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τους απλήρωτους εργαζόμενους της EUROMEDICA – Υποσχέθηκε ο Πολάκης στη συνάντηση με φορείς της Δυτ. Μακεδονίας

Τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τους απλήρωτους εργαζόμενους της EUROMEDICA – Υποσχέθηκε ο Πολάκης στη συνάντηση με φορείς της Δυτ. Μακεδονίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Λύση στο πρόβλημα της καταβολής μισθοδοσίας στους απλήρωτους εργαζόμενους της κλινικής της Euromedica στην Κοζάνη, επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Υγείας, με τροπολογία που πρόκειται να καταθέσει, σύμφωνα με την οποία για να εισπράξουν οι κλινικές τα νοσήλια από τον ΕΟΠΥΥ, πρέπει να καταθέτουν και μισθοδοτική ενημερότητα, εκτός της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας. Παράλληλα με την  ίδια τροπολογία επιλύεται το θέμα της απλήρωτης εργασίας σε χιλιάδες εργαζόμενους ιδιωτικών κλινικών της χώρας.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Πέμπτης εμπλεκόμενοι φορείς με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, το απόγευμα της Τετάρτης 30 Αυγούστου στην  Αθήνα. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Σταύρος Γιαννακίδης, αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης υπό τον πρόεδρο Γιάννη Μανέ, το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων Euromedica Δυτικής Μακεδονίας και ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Μίμης Δημητριάδης. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και των φορέων έθεσαν στον υπουργό το οξύτατο πρόβλημα της απλήρωτης εργασίας επί δέκα συνεχείς μήνες στην κλινική της εν λόγω εταιρίας στην Κοζάνη. Οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει τα όριά τους, για την επιβίωση των οικογενειών τους, ενώ συγχρόνως διακυβεύεται και η συνέχιση της λειτουργίας της ιδιωτικής κλινικής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς και κυρίως για τους 50 νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, επισήμαναν οι τοπικοί εκπρόσωποι στον υπουργό Υγείας, προτείνοντας στον αναπληρωτή υπουργό την προαναφερόμενη λύση.

Ο Π. Πολάκης απάντησε θετικά στο αίτημα και υπογράμμισε ότι το υπουργείο προωθεί άμεσα τροπολογία, σύμφωνα με την οποία θα απαιτείται στο εξής η υποβολή μισθοδοτικής ενημερότητας, μαζί με την φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα των ιδιωτικών κλινικών, προκειμένου να τους καταβάλλονται τα νοσήλια από τον ΕΟΠΥΥ, διαφορετικά, όπως είπε, οι ιδιωτικές κλινικές δεν θα εισπράττουν τα νοσήλια. Πρόσθεσε μάλιστα ότι σχετική τροπολογία ή η εφαρμοστική διάταξη θα κατατεθεί στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου. Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν συμπεριληφθεί η τροπολογία στο νομοσχέδιο Αχτσιόγλου, αυτή θα ενσωματωθεί σε νομοσχέδιο που έχει σχεδόν έτοιμο του υπουργείο Υγείας. «Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα θα λυθεί εντός του Σεπτεμβρίου», διαβεβαίωσε ο Π. Πολάκης. «Είναι μία πολύ θετική εξέλιξη, η οποία δίνει λύση όχι μόνο στους 65 – επί δέκα μήνες – απλήρωτους εργαζόμενους της Euromedica στην  Κοζάνη, αλλά επιλύει το μείζον θέμα της απλήρωτης εργασίας για περίπου 1.000.ο000 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα», δήλωσε στον «e-ptolemeos.gr» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, Γιάννης Μανές.

Να σημειωθεί ότι σε τοπικό επίπεδο, όπως προαναφέρθηκε οι εργαζόμενοι της Euromedica Κοζάνης παραμένουν απλήρωτοι επί δέκα μήνες και για το λόγο αυτό προχώρησαν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, προχωρώντας σε απεργία 40 ημερών. Πρόσφατα είχαν πάρει το επίδομα αδείας, ενώ σε μία ακόμη από τις πολλές υποσχέσεις που είχαν, η διεύθυνση της επιχείρησης υποσχέθηκε να καταβάλει δύο μισθούς στις 4 Σεπτεμβρίου. Οι εργαζόμενοι αναμένουν στωικά την υλοποίηση της νέας υπόσχεσης, ευελπιστώντας ότι θα τηρηθεί, διαφορετικά, όπως λένε, θα επανεξετάσουν τη στάση τους.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας