Αρχική > Στήλες > Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι > Τραπεζούντα 1912 – Μια παρέα με διάφορες προβληματικές, θα λέγαμε, κατευθύνσεις – Από την στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 27/09/2017

Τραπεζούντα 1912 – Μια παρέα με διάφορες προβληματικές, θα λέγαμε, κατευθύνσεις – Από την στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 27/09/2017

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Μια υπέροχη, συγγενική-φιλική παρέα, νέων φερέλπιδων συμπατριωτών μας από της Κορόνιξα Μεσοχαλδίου Πόντου, στην τελευταία τους προβληματική κοινή φωτογραφία στην Τραπεζούντα το 1912..

Οι συλλήψεις, τα βασανιστήρια , οι εξορίες, οι εξαφανίσεις και οι δολοφονίες  της τουρκικής θηριωδίας  προδιέγραφαν το ζοφερό αποτέλεσμα του Ελληνισμού…

Εκτιμώντας τη συνέχεια, οι καλοί μας συμπατριώτες, επέλεξε ο καθένας τη δική του διεύθυνση πορείας, με την ελπίδα της σύντομης κοινής πορείας  στη σημερινή ΑΦΕΤΕΡΙΑ την ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ, που όμως, η αργοπορία  της τους οδήγησε στην ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τους σκεπάζει, όπου και αν είναι και η μνήμη τους ΑΙΩΝΙΑ  και η σημερινή αναφορά μας στα ονόματα τους, ένα κεράκι στη αιώνια μνήμη τους.

Στη φώτο μας από αριστερά, καθιστοί: Ανέστης Πέτρου Εξακουστίδης- Τραπεζούντα, Χρήστος Ιωακείμ. Εξακουστίδης –Πτολεμαϊδα, Ευστάθιος Πέτρου Εξακουστίδης-Νοβόροσισκ, Βασίλειος Νικολάου Νικολαϊδης-Βατούμ, Δαμιανός Παν. Εξακουστίδης-Θεσσαλονίκη και:

Όρθιοι: Θεοφύλακτος Ιωακείμ. Εξακουστίδης- Κορόνιξα, Γεώργιος Ιγνατίου Μουρτίδης-Πτολεμαϊδα και Ελευθέριος Νικολάου Νικολαϊδης Νοβόροσισκ.

Έτσι ή κάπως έτσι, διαλύθηκε η συγγενική-Φιλική αυτή ομήγυρης των συμπατριωτών – συμπολιτών μας. 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team