Μεγίστης σημασίας για τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Πενταβρύσου του Δήμου Εορδαίας, είναι ο εορτασμός της Εκκλησίας τους, του Αγίου Φωτίου , η μνήμη του οποίου τιμάται κάθε χρόνο στις 6 Φεβρουαρίου .

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Πολυιερατικός Εσπερινός στον εορτάζοντα Ιερό Ναό, με τη συμμετοχή Ιερέων της περιοχής, παρουσία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ιωάννη Πολιτίδη , εκπροσώπων τοπικών αρχών και πιστών, ενώ τελέστηκε και η καθιερωμένη Αρτοκλασία.
Σήμερα, Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, ανήμερα της εορτής , τελέστηκε ο Πανηγυρικός εόρτιος Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία , προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ Ειρηναίου και με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της περιοχής.
Στο κήρυγμα του, ο Ποιμενάρχης μας, αναφέρθηκε με γλαφυρότητα στον βίο του Αγίου Φωτίου, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως.
Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Δήμου Εορδαίας Δημήτρης Καρακασίδης και ο Διοικητής Τροχαίας Πτολεμαΐδας Σπύρος Τάσιος.
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ























![[ ΠΩΛΗΘΗΚΕ ] Πωλείται στην Πτολεμαΐδα διαμέρισμα 120 τ.μ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ)](https://e-ptolemeos.gr/wp-content/uploads/2026/01/spiti-pwlisi-360x180.jpg)



![[ ΠΩΛΗΘΗΚΕ ] Πωλείται στην Πτολεμαΐδα διαμέρισμα 120 τ.μ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ)](https://e-ptolemeos.gr/wp-content/uploads/2026/01/spiti-pwlisi-350x250.jpg)




