Μέσα στην Εβδομάδα των Παθών ξετυλίγονται καθημερινά και οι παραδόσεις του ΠΑΣΧΑ .
Βγαλμένα από τα βάθη του χρόνου και εμπλουτισμένα με στοιχεία από τις αλησμόνητες Πατρίδες, τα πατροπαράδοτα έθιμα αναβιώνουν στα σπίτια μας , εμποδίζοντας το “ξεθώριασμα” του χρόνου.
Με ένα κόκκινο πανί απλωμένο στο μπαλκόνι μας , που συμβολίζει το αίμα του Χριστού , από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης ξεκινήσαμε και το βάψιμο των κόκκινων αυγών , μόνο που στις ημέρες μας τα αυγά δεν είναι μόνο κόκκινα, είναι κίτρινα, πράσινα , μπλε , χρυσαφιά και πολύχρωμα στολισμένα με σχέδια που τα κάνουν κάποια από αυτά να μοιάζουν με έργα τέχνης !
Δείτε τα …
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ
























![[ ΠΩΛΗΘΗΚΕ ] Πωλείται στην Πτολεμαΐδα διαμέρισμα 120 τ.μ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ)](https://i0.wp.com/e-ptolemeos.gr/wp-content/uploads/2026/01/spiti-pwlisi.jpg?resize=200%2C200&ssl=1)
![[ ΠΩΛΗΘΗΚΕ ] Πωλείται στην Πτολεμαΐδα διαμέρισμα 120 τ.μ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ)](https://e-ptolemeos.gr/wp-content/uploads/2026/01/spiti-pwlisi-360x180.jpg)








