- Πάλι για τους λάθος λόγους έγινε γνωστή Δυτική Μακεδονία. Αναφέρομαι σε όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από τις δηλώσεις αγροτεμαχίων στον ΟΠΕΚΕΠΕ από “ξένους” και αφορούν τη Δυτική Μακεδονία. Και για το ότι πολλοί απατεώνες αξιοποιούσαν τα εδάφη μας έτσι ώστε να δηλώνουν ψευδώς και παρανόμως “ελαιώνες στην ορεινή Φλώρινα” ώστε να παίρνουν τις επιδοτήσεις. Σίγουρα δεν είναι ένα πρόβλημα που αφορά μόνο την περιοχή μας, όμως αναδεικνύει ότι όλα αυτά τα εδάφη ήταν αδιάθετα και άρα “διαθέσιμα” έτσι ώστε να δηλωθούν από τους απατεώνες. Ίσως, αν ήταν τα χωριά μας ζωντανά, να ήταν αλλιώς.
Διαβάστε σχετικά:
ΚΥΔ Αμυνταίου ελέγχεται για δηλώσεις παράνομων βοσκοτόπων- Ηχηρή προειδοποίηση από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό
- 10.000 ευρώ Θα δώσει το υπουργείο κοινωνικής συνοχής σε κάθε πολίτη να μαι που επιθυμεί να μετεγκατασταθεί στον ακριτικό Έβρο. Πολύ εύστοχη η προσέγγιση της κυβέρνησης για να βοηθήσει τον ακριτικό Έβρο. Όμως αφού υπάρχουν τέτοιες δυνατότητες, δεν θα έπρεπε όλο αυτό να έχει γίνει στη Δυτική Μακεδονία τα προηγούμενα χρόνια; Μία Δυτική Μακεδονία που υφίσταται τις συνέπειες της απολιγνιτοποίησης αλλά και της τεράστιας πληθυσμιακής συρρίκνωσης. Αντιλαμβανόμαστε το πόσο κρίσιμη είναι η περιοχή του Έβρου λόγω της γειτνίασης με την Τουρκία. Από την άλλη μεριά όμως στον Έβρο έχει εγκαταστήσει το κράτος δεκάδες χιλιάδες στρατιωτικούς, μεγάλες Πανεπιστημιακές σχολές, ένα υπερσύγχρονο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, λιμάνι, ενεργειακά έργα και πολλά άλλα. Νομίζουμε ότι και η Δυτική Μακεδονία χρήζει μιας τέτοιας ειδικής διαχείρισης άμεσα.
Διαβάστε σχετικά:
Δ. Μιχαηλίδου: 100 ευρώ σε 80.000 εργαζόμενους, 1000 Κοινωνικές Κατοικίες και 10.000 ευρώ για μετεγκατάσταση στον Έβρο
- Δεν είναι λίγοι οι επενδυτές από όλη τη χώρα που “γλυκοκοιτάζουν” την προσθήκη της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης στο καθεστώς περιοχών ειδικής ενίσχυσης του αναπτυξιακού νόμου. Τα μεγάλα ποσοστά επιδοτήσεις από το κράτος για την εγκατάσταση επενδύσεων είναι καταρχήν ελκυστικά και αφορούν μεγάλες επενδύσεις. Είναι στο χέρι της περιοχής να καταστεί πλέον ελκυστικός επενδυτικός προορισμός και να διεκδικήσει τη χωροθέτηση των επενδύσεων εντός των ορίων της. Η κυβέρνηση με όλες τις προκηρύξεις που έχει βγάλει, έκανε το πρώτο και σημαντικότερο βήμα.
Διαβάστε σχετικά:
Ανακοινώθηκαν οι “Περιοχές Ειδικής Ενίσχυσης” του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου
- Έχει ανοίξει εκ νέου για τα καλά η συζήτηση για την Τηλεθέρμανση στο Δρέπανο Κοζάνης. Όπως προκύπτει από αυτά που λέει η δημοτική αρχή δεν φαίνεται να ευδοκιμεί η θετική απάντηση στο πάγιο αίτημα των κατοίκων του Δρεπάνου να συνδεθούν με τον αγωγό που τόσα χρόνια περνάει από το χωριό τους και να τροφοδοτηθούν από αυτόν. Είναι ρεαλιστικό εν έτει 2025 να μιλάμε για καινούργια δίκτυα τηλεθέρμανσης ή πρέπει να πάμε σε άλλες λύσεις; Ο Δήμος Εορδαίας έχει επενδύσει (πολιτικά και μελετητικά τουλάχιστον) σε νέα δίκτυα τηλεθέρμανσης σε οκτώ οικισμούς που φιλοδοξούν να ξαναζωντανέψουν τα 8 χωριά. Για τα δίκτυα αυτά, πολλοί λένε ότι δεν είναι ρεαλιστικό να καρποφορήσει η κατασκευή τους. Από την άλλη, για τα χωριά του Δήμου Κοζάνης φαίνεται να προκρίνονται διαφορετικές λύσεις όπως φωτοβολταϊκά στις στέγες. Ποιος έχει δίκιο; Θα το κρίνει η ιστορία.
Διαβάστε σχετικά:
Περνάει και δεν… ακουμπάει η Τηλεθέρμανση στο Δρέπανο- Εναλλακτικά σενάρια από το Δήμο Κοζάνης