Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Παραπολιτικά > ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ 20/1 – Η νέα στήλη που σχολιάζει την επικαιρότητα

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ 20/1 – Η νέα στήλη που σχολιάζει την επικαιρότητα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

  • Πολλές οι αστοχίες του ΕΟΔΥ στην κρίση της πανδημίας. Αστοχίες είτε διαχειριστικές είτε επικοινωνιακές. Μεγάλο κομμάτι του κόσμου στην περιοχή της Εορδαίας, πλέον αντιμετωπίζει με δυσπιστία τις κυβερνητικές επιλογές για την παράταση ή μη της ισχύος μέτρων υγειονομικού χαρακτήρα.

 

  • Δεν είναι μόνο το θέμα με τα κρούσματα του Νοεμβρίου, που ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ως τωρινά. Είναι ότι δεν έχουμε πρόσβαση στην ενημέρωση σχετικά με το τι μας συμβαίνει, δηλαδή πόσα κρούσματα έχουμε στο Δήμο, που βρίσκονται, αν είναι ενεργά, και κατά πόσο κινδυνεύουμε. Είναι και η καθυστερημένη ιχνηλάτηση σε πρόσωπα που έχουν νοσήσει ή τις κοντινές επαφές τους. Συγκεκριμένοι αναγνώστες μας, κάνουν λόγο για τέτοια περιστατικά, που δεν είναι ένα ή δύο.

 

  • Σε κανέναν δεν άρεσε η παράταση των μέτρων στην Εορδαία. Καλό είναι όμως να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, αλλά και τη συνοχή μας. Δεν χρειάζονται ακραίες φωνές περί ανεξαρτησίας που πολώνουν το κλίμα. Χρειάζεται ενημέρωση, τήρηση των μέτρων και επιχειρηματολογία. Και κυρίως χρειαζόμαστε ενημέρωση από την Κυβέρνηση (που συνήθως δεν την έχουμε) αλλά και από τους Βουλευτές που την στηρίζουν.

 

  • Ο πρώτος εμβολιασμός μη υγειονομικού έγινε πανηγυρικά το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο. Ο 95χρονος Χαράλαμπος Τάτσης από το Λέχοβο του Ν. Φλώρινας ήρθε στην Πτολεμαΐδα και το Μποδοσάκειο, εμβολιάστηκε, και εξέπεμψε μήνυμα αισιοδοξίας για την αρχή του τέλους του ιού.

 

  • Σε επέμβαση καρδιάς υποβλήθηκε ο βουλευτής Ν. Κοζάνης της ΝΔ Γιώργος Αμανατίδης. Είχε υποστεί τροφική δηλητηρίαση και στο πλαίσιο εκτεταμένου ιατρικού ελέγχου εντοπίστηκε καρδιολογικό πρόβλημα. Υπεβλήθη σε επέμβαση αλλαγής βαλβίδας καρδιάς η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Είναι καλά στην υγεία του και σύντομα θα πάρει εξιτήριο. Σιδερένιος και καλή επιστροφή.

 

  • Για άλλη μια φορά ο κορωνοϊός χτυπάει την πόρτα του Κλήρου τις μέρες αυτές. Ευχόμαστε οι νοσούντες να γίνουν καλά, και όπως όλος ο κόσμος να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο με άλλο μάτι.

 

  • Εσωκομματικές διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσονται, με νέες τοπικές οργανώσεις (ομάδες μελών) να σχηματίζονται σε όλους του Δήμους. Προς το παρόν οι διαδικασίες γίνονται με τηλεδιασκέψεις, και ανάλογα με το ενδιαφέρον για την ανάδειξη νέων μελών θα στηθεί κάλπη, μετά το πέρας των υγειονομικών περιορισμών. Ακολούθως έρχεται ψηφοφορία για καινούρια Νομαρχιακή Επιτροπή, όπου αναμένεται να είναι ξανά υποψήφιος ο Κώστας Πασσαλίδης.

 

  • Ο ιός μας άλλαξε τη ζωή, σε όλες της τις εκφάνσεις. Παλαιότερα, η κακοκαιρία και οι χιονοπτώσεις αποτελούσε ευχάριστη είδηση για τους μικρούς μαθητές, λόγω του ότι ήταν προάγγελος της μη λειτουργίας των σχολείων! Πλέον θεσμοθετήθηκε και νομοθετήθηκε η τηλε-εκπαίδευση. Ήδη άρχισε να λειτουργεί στα σχολεία της περιοχής ελέω κακοκαιρίας. Και η χαρά λόγω του ότι οι μικροί μπόμπιρες γλιτώνουν το μάθημα, πήγε περίπατο.

 

  • Αρχίζουν και …αδειάζουν τα Νοσοκομεία μας, από νοσηλευόμενα κρούσματα κορωνοϊού. Πρέπει φυσικά να κρατάμε μικρό καλάθι και να προσέχουμε, καθώς ο ιός είναι ύπουλος και ξαναεπιστρέφει. Πάντως απολαμβάνουμε τις ευχάριστες ειδήσεις με τα εξιτήρια ασθενών από το Μποδοσάκειο να ανεβαίνουν μέρα με την μέρα.

 

  • Απίστευτη εξέλιξη με τον ΟΣΕ να ζητάει αποζημιώσεις εκατομμυρίων: Η Περιφέρεια και η τοπική κοινωνία απαίτησαν να γκρεμιστούν οι περιβόητες γέφυρες στην Κοζάνη. Το Υπουργείο Μεταφορών (επί Μιχάλη Παπαδόπουλου) το αποδέχθηκε, όμως η Περιφέρεια επί Καρυπίδη (και λίγο επί Κασαπίδη) δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σύμβαση που είχε υπογράψει. Αυτό θα μας κοστίσει αποζημιώσεις εκατομμυρίων προς τον ΟΣΕ, αλλά επίσης δείχνει την τσαπατσοδουλειά με την οποία κινούνται κάποιοι στα δημόσια πράγματα. Κρίμα!

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Πολιτική θύελλα από τα Φ/Β της Μεσσιανής- Συντροφικά μαχαιρώματα σε ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ- Βαριά σκιά στο Δημαρχείο Κοζάνης- Στη Βουλή το θέμα με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης, Βασίλη Μιχελάκη

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Πολιτικούς τριγμούς προκαλεί το θέμα της ανάπτυξης του μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου στη θέση «Μάνα Νερού» στη Μεσσιανή Κοζάνης, ...