Αρχική > Στήλες > ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ 07/7 – Η νέα στήλη που σχολιάζει την επικαιρότητα

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ 07/7 – Η νέα στήλη που σχολιάζει την επικαιρότητα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


  • Λέμε ότι πάμε καλά στον εμβολιασμό στη Δυτική Μακεδονία, και ψάχναμε το τι πηγαίνει στραβά στη Φλώρινα, για της οποίας τα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής ανησυχούσαμε ιδιαίτερα. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που στοχοποίησαν την περιοχή, ενώ υπάρχουν και αυτοί που φωτογράφισαν εκπροσώπους της Εκκλησίας ως υπεύθυνους (!). Τελικά το λάθος ήταν του ΕΟΔΥ, ο οποίος έκανε λάθος υπολογισμό των πληθυσμιακών δεδομένων της περιοχής. Το λάθος ευτυχώς αποκαταστάθηκε το πρωί της Τρίτης, αναδεικνύοντας το πραγματικό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης που είναι αντίστοιχο με αυτό των υπολοίπων τριών νομών.

 

 

  • Εκτενέστατη περιοδεία στη Δυτική Μακεδονία, έκαναν υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος των Πρασίνων. «Χτένισαν» για τα καλά την περιοχή, με φόντο τόσο την απολιγνιτοποίηση, όσο και τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Η κινητικότητα για τη διερεύνηση της καθόδου του κόμματος στις περιφερειακές εκλογές στη Δυτική Μακεδονία είναι δεδομένη, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλούν για πιθανή κάθοδο με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη.

 

  • Ξαναφέρνει στο προσκήνιο η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το θέμα με τα φωτοβολταϊκά στη Μεσιανή Κοζάνης. Η καθυστερημένη προσφυγή στο ΥΠΕΝ μετά από πολλούς μήνες, ώστε να αλλάξει ξανά ο χαρακτηρισμός της έκτασης ως δάσος, μπερδεύει τα πράγματα. Δεν έχει μείνει απαρατήρητη η αγανάκτηση που εξέφρασαν κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, επιχειρηματίες με εγκεκριμένα έργα ΑΠΕ. Στους συγκεκριμένους επιχειρηματίες, είχε προταθεί να χωροθετήσουν αλλού την επένδυση τους, δυστυχώς όμως πλέον φαίνεται πως θα πρέπει να περιμένουν, και να οπλιστούν με «υπομονή».

 

  • Πάντως ο κ. Κασαπίδης φαίνεται να αλλάζει συνολικά το πλαίσιο της πολιτικής του για τις ΑΠΕ, με τα μηνύματα που εκπέμπει. Τα μηνύματα αυτά, θολώνουν το τοπίο σχετικά με την υιοθέτηση (ή μη) της κυβερνητικής επιλογής για την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ και συγκεκριμένα των μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων που η Κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει ως εμβληματικές επενδύσεις. Πλέον ο Περιφερειάρχης μιλάει για αλλαγή μικροκλίματος και υπερθέρμανση εδάφους που μπορούν να προκαλέσουν χαλαζοπτώσεις και τυφώνες, όταν μιλάει για υφιστάμενα φωτοβολταϊκά έργα.

 

  • Πάντως, γίνεται πολύς λόγος για τα έργα ΑΠΕ, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν πάρει το δρόμο τους εδώ και χρόνια. Τα περισσότερα από αυτά έχουν χωροθετηθεί και αδειοδοτηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου το προηγούμενο διάστημα. Φαίνεται ότι δεν είχε γίνει αντιληπτό σε θεσμικό και πολιτικό επίπεδο, τι γινόταν τόσα χρόνια και αφορούσε (και) την περιοχή μας. Μπορεί να είναι καλό ή κακό, πάντως το υφιστάμενο πλαίσιο είναι δεδομένο, όντας διαμορφωμένο την τελευταία δεκαετία από το Κοινοβούλιο.

 

 

  • Τους επόμενους μήνες το πρώτο «υδρογονάδικο» (κατά το «βενζινάδικο») στη Δυτική Μακεδονία, το οποίο ίσως είναι και το πρώτο στη χώρα. Έχουν βρεθεί επενδυτές, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, οι οποίοι το τελευταίο εικοσαήμερο συζητούν μαζί του το θέμα.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Με λαμπαδηδρομία ξεκίνησαν απόψε οι εκδηλώσεις του Δήμου Εορδαίας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας – VIDEO

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Με λαμπαδηδρομία Εθελοντικής Αιμοδοσίας ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης από το δημαρχείο Εορδαίας, οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή ...