Αρχική > Παραπολιτικά > ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ 06/1 – Η νέα στήλη που σχολιάζει την επικαιρότητα

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ 06/1 – Η νέα στήλη που σχολιάζει την επικαιρότητα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

 

 • Καλή χρονιά σε όλους. Με ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα ελπίδας από τον Διευθυντή της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Μποδοσάκειου Ν. Σαμαρά, μετά το εμβόλιο που έκανε κατά του covid19: «Ενα μικρό τσίμπημα στο μπράτσο…. ένα τεράστιο άλμα στην ελευθερία, νίκη στον φόβο του covid. Νίκη της επιστήμης στην πρόκληση του αόρατου εχθρού. Ο εμβολιασμός μου αποτελεί πράξη ευθύνης προς την οικογένειά μου, τους συνεργάτες μου και το σύνολο της κοινωνιας. Ας ευχηθούμε να είναι η αρχή του τέλους του πολέμου». (Αναλυτικό Ρεπορτάζ στη σελίδα 13)

 

 • Νέα χρονιά με ανασχηματισμό. Πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι περίμεναν (έστω έναν – ή μία) Δυτικομακεδόνα να συμμετέχει στο νέο σχήμα. Κακώς. Δεν εννοούμε να καταλάβουμε πως πλέον δεν είναι σημαντικός παράγοντας για έναν πρωθυπουργό η γεωγραφικές κατανομές. Άλλοι είναι οι λόγοι υπουργοποιήσεως εδώ και χρόνια, για όλα τα κόμματα. Θα ρωτήσεις τώρα ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι. Εγώ θα πω: «όποιος το βρει κερδίζει ένα χαρτοφυλάκιο».

 

 • Κρίσιμες οι στιγμές για την Ελλαδική Εκκλησία, και τους κληρικούς της σε όλη τη χώρα. Όπως όλοι μας, δίνουν και αυτοί τις εξετάσεις τους στην τήρηση των μέτρων έναντι του ιού. Ελπίζουμε να βγουν υγιείς από την περιπέτεια αυτή, και να δώσουν σαφές στίγμα για την ανάγκη τήρησης των μέτρων. Άλλωστε όπως είπε και ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, «[..] Η Καινή Διαθήκη διαβεβαιώνει ότι όποιος δεν αγαπά τον άνθρωπο δεν μπορεί να αγαπήσει τον Θεό. Αυτοί (σ.σ. οι αρνητές) αδιαφορούν για την προστασία του συνανθρώπου. Η απόρριψη της μάσκας και όλων των μέτρων προφύλαξης δεν προέρχεται απλώς από άγνοια αλλά από νέκρωση της αγάπης μέσα τους.[..]»

 

 • Τεράστια ένταση, σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου, δημιουργείται κάθε φορά που προκύπτουν «διαφορές» ανάμεσα στους «αποχωρούντες» (πρώην) συμβούλους του κ. Μπιτάκη, και την …κανονική συμπολίτευση. Ένταση, φωνές, και …βαριές εκφράσεις συνθέτουν το παζλ. Φαίνεται όμως πως αυτό δεν οδηγεί κάπου. Ίσως θα πρέπει να περιμένουν τις επόμενες δημοτικές εκλογές για να λύσουν τις διαφορές που έχουν με τους πρώην συντρόφους τους, και όχι στις συνεδριάσεις των οργάνων. Τις συνεδριάσεις τις παρακολουθεί και το κοινό μέσω της Ιστοσελίδας του Δήμου, και της πλατφόρμας Youtube.

 

 • Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά τέσσερις σημαντικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έγιναν τον Δεκέμβριο. Προς το παρόν δεν υπάρχει ενημέρωση προς τα ΜΜΕ για το τι ήταν να αποφασιστεί και το τι αποφασίστηκε. Αναμένουμε. Αναμένουμε επίσης την έναρξη της διενέργειας και μετάδοσης των συνεδριάσεων μέσω Διαδικτύου. Προς το παρόν, γίνονται ακόμα με e-mail.

 

 • Πολύς ο λόγος για την περιβόητη επιτροπή ενέργειας του Δήμου Εορδαίας, της οποίας προεδρεύει ο Γιάννης Καραβασίλης, και της οποίας η συγκρότηση ορίστηκε προ ημερών με απόφαση του Δημάρχου Π. Πλακεντά. Αναμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα της.

 

 • Μπορεί να περνάει στα ψιλά για κάποιους, αλλά η πολιτική απομόνωση του Λάζαρου Μαλούτα, δεν έχει τέλος. Το σίριαλ με τα πολιτικά «αδειάσματα» που τρώει για το νοσοκομείο που θέλει να κατασκευάσει συνεχίζονται από όλες τις κατευθύνσεις. Από Συριζαίους, Νεοδημοκράτες, Εορδαίους και Κοζανίτες. Αυτή τη φορά καταγράφουμε την άποψη του πρώην Περιφερειάρχη Θοδωρή Καρυπίδη, ο οποίος στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΣ που εγκρίθηκε η επέκταση του Μαμάτσειου, δεν άφησε το θέμα ασχολίαστο: «Η συζήτηση για νέο Νοσοκομείο είχε απασχολήσει και την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, και δεν καταγράφηκε τέτοια αναγκαιότητα», είπε μεταξύ άλλων. Κάπως έτσι, με τον πλέον απότομο και κατηγορηματικό τρόπο, έκλεισε το θέμα, μη αφήνοντας περιθώρια και ελπίδες για συμμαχίες και στήριξη.

 

 • Και μια και μιλάμε για απομόνωση, ο νους μας αυτόματα πάει στον απερχόμενο Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κοζάνης Νίκο Σαρρή, ο οποίος προ ημερών είδε ακόμα τέσσερα μέλη (σύνολο πέντε) της ομάδας του να ανεξαρτητοποιούνται από το συνδυασμό του. Η απάντηση που τους έδωσε, εκτός από προσβλητική, ήταν και αφοπλιστική. Μιλώντας σε α” πρόσωπο, είπε πως «εγώ κέρδισα, εγώ πήρα 50%», λες και αν δεν είχε τους πρωτοκλασσάτους μαζί του (που τώρα τον παράτησαν), θα τα είχε καταφέρει !

 

 • Όπως είναι λογικό η προσβλητική και προβληματική διαχείριση του Νίκου Σαρρή έχει εξοργίσει τα μέλη της ομάδας του, που πλέον δεν ξέρουν τι να κάνουν. Θυμίζουμε πως πλέον από τους 21 συνολικά, οι μόνοι που του μένουν «πιστοί» είναι οι κύριοι Τέτος, Παπανίκος, Σπυρίδης και η Γιώτα Παναγιωτίδου, η οποία φαίνεται πως θα κρίνει και το μέλλον του ΕΒΕ. Από την άλλη πλευρά, στην αντίπερα όχθη ο Γιάννης Μητλιάγκας με ανακοίνωση του, πέταξε τη μπάλα στα μέλη του συνδυασμού Σαρρή, ονοματίζοντας τους και προσκαλώντας τους δημοσίως να δώσουν ένα τέλος στο πρόβλημα και να καταθέσουν συλλογικά πρόταση μομφής. Για να δούμε τι θα κάνουν..

 

 • Αποδίδει η επικοινωνιακή διαχείριση του επιτελείου του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη, των αντιδράσεων των πολιτών για τις συνέπειες του lockdown. Ενώ την προηγούμενη εβδομάδα τον «σημάδεψαν» ως κυβερνητικό περιφερειάρχη που στηρίζει τις επιλογές της κεντρικής εξουσίας (μην ξεχνάμε και προγενέστερα εξώδικα με εστιάτορες), τώρα συνυπογράφονται αιτήματα των φορέων που στέλνονται από κοινού με την Περιφέρεια στα Υπουργεία. Προς το παρόν λοιπόν, κερδήθηκε έδαφος. Μένει να δούμε αν θα υπάρχει χρόνος και πολιτικό κεφάλαιο για αντίστοιχες «πυροσβεστικές» κινήσεις στο μέλλον.

 

 • Πάντως το «θέμα της εβδομάδας» είναι τα 300άρια. Οι βεβαιώσεις των «παράνομων μετακινήσεων» και τα πρόστιμα στους επαγγελματίες που πήγαν στη διαμαρτυρία της ΖΕΠ να ζητήσουν επιπλέον ενίσχυση. Σίγουρα, η μετακίνηση ήταν παράτυπη, αλλά οι Αρχές ίσως να μην έπρεπε να εξαντλήσουν την αυστηρότητα τους στους σκληρά πληττόμενους. Υπάρχει άλλωστε το πνεύμα και το γράμμα του νόμου. Ή από την άλλη μεριά, ίσως θα έπρεπε να αυστηροποιήσουν όλους τους ελέγχους. Είναι κοινή παραδοχή, ότι τα μέτρα δεν εφαρμόζονται από πολλούς, μια απλή πρωινή βόλτα θα τους πείσει. Για τα πρωτοχρονιάτικα τραπέζια, ας μην το σχολιάσουμε καν.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Σαρωτικός ο Μακεδονικός Φούφα και πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Μπορεί οι ελπίδες του για παραμονή να είναι ελάχιστες ως μηδαμινές αλλά ο Μακεδονικός Φούφα έχει δείξει ότι ...