Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου έτοιμες οι πρώτες 8 παιδικές χαρές στην Πτολεμαΐδα – Εργασίες εγκατάστασης δαπέδου και οργάνων στην παιδική χαρά στο Π. Πάρκο – Η έκκληση του αντιδημάρχου Ν. Φουρκιώτη προς τους γονείς

Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου έτοιμες οι πρώτες 8 παιδικές χαρές στην Πτολεμαΐδα – Εργασίες εγκατάστασης δαπέδου και οργάνων στην παιδική χαρά στο Π. Πάρκο – Η έκκληση του αντιδημάρχου Ν. Φουρκιώτη προς τους γονείς

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου θα έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτες παιδικές χαρές  στο Δήμο Εορδαίας και συγκεκριμένα στην πόλη της Πτολεμαΐδας. Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα βρίσκεται σε εξέλιξη η εργολαβία στο Παλαιό Πάρκο, στη μία του πλευρά, όπου έχει στρωθεί το ειδικό δάπεδο στη μία εκ των δύο παιδικών χαρών που βρίσκονται εκεί και ήδη τοποθετούνται τα πρώτα όργανα. Πρόκειται για τη βόρεια πλευρά του Παλαιού Πάρκου, όπου θα μπει και η περίφραξη. Την Παρασκευή θα ξεκινήσουν ανάλογες εργασίες τοποθέτησης δαπέδου και στην άλλη παιδική χαρά του ίδιου πάρκου.

Όπως τόνισε μιλώντας στον “Π” ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Εορδαίας Νίκος Φουρκιώτης, πρόκειται για την πρώτη εργολαβία του δήμου για τις παιδικές χαρές και αφορά οχτώ (8) παιδικές χαρές:  

2 στο παλαιό πάρκο

2 στη λαϊκή αγορά

1 στην  κεντρική πλατεία

1 στο πάρκο Χριστίδη

1 στην Οδό  Γράμμου (Τεχνικές σχολές)

1 στο Πάρκο Μελανοφρύδη

Στόχος είναι να ολοκληρώνονται οι εργασίες σε μια τη φορά παιδική χαρά, να τοποθετείται το δάπεδο, η περίφραξη και τα όργανα και ακολούθως να γίνεται η πιστοποίηση από την ειδική εταιρεία. Ακολούθως, ο δήμος θα ζητήσει έγκριση από την αρμόδια επιτροπή Έκδοσης Αδειών Παιδικών Χαρών, στην οποία μετέχει ως μέλος και ο κ. Φουρκιώτης.

Ο αντιδήμαρχος, μάλιστα, απευθύνει στους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών να προσέχουν τα ανήλικα αυτές τις ημέρες μιας και είναι ακόμη εργοτάξιο. Όπως λέει ο ίδιος, “αντιλαμβανόμαστε πόσο δύσκολο είναι,καταλαβαίνουμε ότι έπρεπε να είναι φτιαγμένες ήδη μιας και είναι καλοκαίρι, αλλά λόγω της συγκυρίας του κορωνοϊού καθυστερήσαμε”.

Να σημειωθεί πως οι παιδικές χαρές θα έχουν όλα τα πιστοποιημένα παιχνίδια (κούνιες, τσουλήθρες και ό,τι άλλο προβλέπεται), ενώ θα περιλαμβάνουν και παιχνίδια κατάλληλα για παιδιά με αναπηρίες.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Κορωνοϊός: Ο χάρτης της κατανομής: 24 στην ΠΕ Κοζάνης, 17 στην ΠΕ Καστοριάς, 1 στην ΠΕ Φλώρινας

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Σήμερα, 17/10/2020 δηλώθηκαν 482 επιπλέον κρούσματα. Από τα 462 εγχώρια κρούσματα, τα 46 συνδέονται με γνωστές συρροές, ...