Το ΜyAuto στο gov.gr: Άδειες, τέλη κυκλοφορίας, ασφάλειες, ΚΤΕΟ τα πάντα για τα οχήματα online με ένα κλικ

To “MyAuto” και “Audit- Car” όπως προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που κατατέθηκε στη Βουλή θα δίνει τη δυνατότητα να μαθαίνουμε με ένα κλικ τα πάντα για όλα τα αυτοκίνητα, φορτηγά και μοτοσυκλέτες.

Δύο νέες ψηφιακές υπηρεσίες, “MyAuto” και “Audit- Car” προβλέπονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Με αυτές, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν στην ουσία να οργανώνονται καλύτερα προκειμένου να βλέπουν άμεσα και γρήγορα ποιες υποχρεώσεις σε σχέση με το αυτοκίνητό τους έχουν τακτοποιήσει, ποιες έχουν “ξεχάσει” και ποιες πρέπει να τακτοποιηθούν άμεσα. Και αυτό γιατί μπορούν να ενημερώνονται για τα τέλη κυκλοφορίας, την περίοδο ασφαλιστικής κάλυψης, τις ημερομηνίες για το ΚΤΕΟ κ.α.

Ποιες πληροφορίες θα υπάρχουν στις πλατφόρμες

Οι δύο νέες ψηφιακές υπηρεσίες παρέχονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-Ε.Ψ.Π.). Οι πληροφορίες που θα εμπεριέχονται στο “MyAuto” είναι οι εξής:

α) η ημερομηνία έκδοσης και ανάκλησης της άδειας κυκλοφορίας και τα λοιπά βασικά στοιχεία αυτής,

β) η ημερομηνία καταβολής τελών κυκλοφορίας και τη χρονική περίοδο στην οποία αφορούν,

γ) η περίοδος ασφαλιστικής κάλυψης σε ισχύ και το ιστορικό ασφαλιστικών αποζημιώσεων,

δ) το ιστορικό Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό αν το όχημα εισήχθη μεταχειρισμένο, με βάση τις διελεύσεις και τα διανυθέντα χιλιόμετρα,

ε) ο τύπος και το μοντέλο του οχήματος,

στ) η θέση του οχήματος σε προσωρινή ακινησία,

ζ) ο τεχνικός έλεγχος του οχήματος,

η) η ένταξή του στο Μητρώο Κλεμμένων Οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας και

θ) η επίταξη του οχήματος.

Οι δύο ψηφιακές πλατφόρμες θα περιλαμβάνουν πληροφορίες όχι μόνο για τα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους αλλά και για όσα έχουν κατατεθεί οι πινακίδες και έχουν τεθεί σε ακινησία.

Με τη βοήθεια των myAuto και Audit-Car, οι Αρχές –αστυνομία, ελεγκτές εφορίας, ΑΑΔΕ– θα έχουν πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο και με το πάτημα ενός κουμπιού, σε πληροφορίες, οι οποίες θα “σκανάρονται” και στη συνέχεια θα είναι πιο εύκολο να διασταυρώνονται, αλλά και να επιβάλλονται πρόστιμα ή άλλες ποινές σε περίπτωση ασυνεπών ιδιοκτητών που για παράδειγμα δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας ή δεν έχουν κάνει δήλωση ακινησίας.

Gov.gr: Τι είναι οι νέες πλατφόρμες «myAuto» και «Audit-Car»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το άρθρο 31, το οποίο αφορά την ένταξη ψηφιακών υπηρεσιών παροχής πληροφοριών οχημάτων στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης, δηλαδή το gov.gr.

Οπως προκύπτει, δημιουργούνται δυο νέες πλατφόρμες, με την πρώτη, τη «myAuto», να αποτελεί το νέο ψηφιακό «πορτοφόλι» όπου θα καταχωρίζονται πληροφορίες για την άδεια κυκλοφορίας, τα τέλη κυκλοφορίας, την ασφαλιστική κάλυψη, τα ΚΤΕΟ και την τυχόν ένταξή του στο Μητρώο Κλεμμένων Οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ.

Η δεύτερη πλατφόρμα, το «Audit-Car» θα αφορά την άλλη πλευρά, αυτή των ελεγκτικών υπηρεσιών του κράτους, οι οποίες θα έχουν πρόσβαση, όταν απαιτείται στα ίδια στοιχεία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με το άρθρο 31:

Δημιουργούνται ψηφιακές υπηρεσίες με τις ονομασίες «myAuto» και «Audit-Car», τις οποίες αναπτύσσει, διαχειρίζεται και παρέχει, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-Ε.Ψ.Π.), η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.), του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «myAuto», οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν πρόσβαση, σε πραγματικό χρόνο, σε πληροφορίες που αφορούν στο όχημά τους και σχετίζονται, ιδίως, με:

α) την ημερομηνία έκδοσης και ανάκλησης της άδειας κυκλοφορίας και τα λοιπά βασικά στοιχεία αυτής,

β) την ημερομηνία καταβολής τελών κυκλοφορίας,

γ) την περίοδο ασφαλιστικής κάλυψης σε ισχύ και το ιστορικό ασφαλιστικών αποζημιώσεων,

δ) το ιστορικό Κέντρου Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό αν το όχημα εισήχθη μεταχειρισμένο, με βάση τις διελεύσεις και τα διανυθέντα χιλιόμετρα,

ε) τον τύπο και το μοντέλο του οχήματος,

στ) τη θέση του οχήματος σε προσωρινή ακινησία,

ζ) τον τεχνικό έλεγχο του οχήματος και η) την ένταξή του στο Μητρώο Κλεμμένων Οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στις ίδιες πληροφορίες έχουν πρόσβαση και τα όργανα ελέγχου οχημάτων μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Audit-Car».

Για τον σκοπό αυτό, οι ανωτέρω ψηφιακές υπηρεσίες διασυνδέονται με πληροφοριακά συστήματα των φορέων του δημοσίου τομέα κατά την έννοια της παρ. 57 του άρθρου 2 του ν. 4727/2020 (Α’ 184), και ιδίως του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), της Ελληνικής Αστυνομίας και του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων.


Ακολουθήστε το e-ptolemeos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Το e-ptolemeos.gr, τώρα και στο Viber.

Είδες κάτι που αξίζει να δημοσιευτεί στο "Ρεπορτάζ του πολίτη"; Κάνε την καταγγελία σου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πτολεμαΐδα και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ


Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist