Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Το κλιμάκιο ΕΟΔΥ-Υπ. Υγείας στο Μαμάτσειο: Τι αποφασίστηκε για το νοσοκομείο, τις ιδιωτικές δομές – Η απάντηση για την πτώση των κρουσμάτων τοπικά και το λιανεμπόριο-VIDEO

Το κλιμάκιο ΕΟΔΥ-Υπ. Υγείας στο Μαμάτσειο: Τι αποφασίστηκε για το νοσοκομείο, τις ιδιωτικές δομές – Η απάντηση για την πτώση των κρουσμάτων τοπικά και το λιανεμπόριο-VIDEO

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Κλιμάκιο φορέων της υγείας από την επιτροπή λοιμωξιολόγων, επισκέφθηκε σήμερα το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης για να αξιολογήσει την επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα της περιοχής και τι μπορεί να γίνει.

Κατά την έξοδό της η Δάφνη Καϊτελίδου, πρόεδρος του Οργανισμού για τη διασφάλιση για την ποιότητα στην υγεία, τόνισε πως οι ειδικοί ήρθαν σήμερα για να δουν τα προβλήματα της περιοχής, και γιατί συνεχίζουν τα κρούσματα να παραμένουν αυξημένα. «Να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε για να διαχειριστούμε την κρίση. Βάλαμε βασικούς άξονες προτεραιότητας για να ανταπεξέλθει το νοσοκομείο», τόνισε. Στο ερώτημα τι φταίει και δεν πέφτουν τα κρούσματα στην περιοχή, απάντησε πως δεν είναι δική της αρμοδιότητα, ωστόσο θεωρεί σημαντικό, κάνοντας έκκληση στους κατοίκους , να εφαρμόζονται τα μέτρα. «Αντιλαμβανόμαστε την εξουθένωση, αλλά είναι σημαντικό να εφαρμόζονται τα μέτρα».

Από την πλευρά του το μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, καθηγητής Ιατρικής, Χαράλαμπος Γώγος, είπε ότι είναι δύσκολο να πούμε γιατί μια περιοχή είναι σε δυσκολότερη κατάσταση από άλλες, σημειώνοντας ότι είναι βασικό να τηρούνται τα μέτρα για να εκλεχθεί η πανδημία. Φως στον ορίζοντα είναι και η πανδημία, λέγοντας πως «ελπίζουμε ότι η πανδημία θα ελεγχθεί και θα περιοριστεί», ενώ σε αυτό ένα ακόμα όπλο είναι και το τεστ. «Ο συνδυασμός αυτών θα οδηγήσει σε έναν έλεγχο της κατάστασης, με βασικό την τήρηση των μέτρων». Το κομμάτι του περιβάλλοντος σε μια πανδημία είναι σημαντικό είναι η άριστη τήρηση των μέτρων.

Στο ερώτημα για το εάν θα μπει σαν κλινική COVID και η ψυχιατρική, απάντησε πως δεν είναι αρμόδιος, αλλά σε πολλά νοσοκομεία ξεκίνησαν με μια κλινική και έφτασαν να έχουν οκτώ, εξ αυτών και στην Πάτρα. Για τους καταστηματάρχες και το λιανεμπόριο, απάντησε πως περιμένουν να βελτιωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα για να υπάρχει μια καλύτερη εικόνα.

Ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης απάντησε πως λαμβάνεται μέριμνα για να αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο: «Δεν θα έχουμε ούτε θέμα νοσηλείας ψυχιατρικών περιστατικών, ούτε θέμα λειτουργικότητας και εξυπηρέτησης εξωτερικών ιατρείων. Αν χρειαστεί, μπορούμε να διασφαλίσουμε τη λειτουργία ψυχιατρικών περιστατικών σε ιδιωτική δομή της πόλης, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ώστε ντο νοσοκομείο να βρίσκεται σε θέση και διαθεσιμότητα να νοσηλεύει COVID περιστατικά. Διασφαλίζουμε τη δυνατότητα όχι μόνο αυτού του σχεδίου, αλλά τη δυνατότητα αποσυμφορήσεως του νοσοκομείου με άλλες δομές, ώστε αν χρειαστεί να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την πίεση στο σύστημα υγείας».

Σε ερώτηση γιατί επιλέχθηκε ιδιωτικό ψυχοθεραπευτήριο να εκπληρώσει την ανάγκη ψυχιατρικών περιστατικών και όχι η ιδιωτική κλινική της Κοζάνης για να αναλάβει «καθαρά περιστατικά», ο κ. Μπογιατζίδης απάντησε ότι «ήδη και αυτή η ανάγκη θα υλοποιηθεί και θα υλοποιηθεί ταυτόχρονα ώστε το νοσοκομείο να έχει επάρκεια δομών να αντιμετωπίσει πιθανή πίεση. Σχετίζεται και με την αποσυμφόρηση του παθολογικού τομέα».

Από την πλευρά του ο διοικητής του Μαμάτσειου, Στ. Γκανάτσιος, απάντησε πως μέχρι σήμερα ότι έγινε προσχεδιάστηκε και όλα εφαρμόζονται σταδιακά ανάλογα με τη διασπορά του ιού. Για την ιδιωτική κλινική, για τα καθαρά περιστατικά ώστε να μεταφερθούν εκεί, απάντησε πως μέχρι στιγμής η κατάσταση δεν έχει ξεφύγει. Σήμερα με τις αναδιαρθρώσεις στη διαχείριση περιστατικά, υπάρχουν 15 κλίνες κενές, που μπορεί να δώσει μια ανάσα 2-3 ημερών, μέχρι να προχωρήσει το κομμάτι της ιδιωτικής κλινικής. Εντός της ημέρας θα έρθει η υπογραφή για τη χρήση της ιδιωτικής κλινικής, αποφορτίζοντάς το από ένα μεγάλο κομμάτι, μιας και βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη χώρου στο νοσοκομείο. Το Σαββατοκύριακο, ωστόσο, υπήρξε μια πτώση στις εισαγωγές.
Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Τι έδειξαν τα 437 rapid test που έγιναν σήμερα στο ΛΚΔΜ

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Παρά τη χαλαρότητα που υπήρξε κατά τη διάρκεια των αργιών του Πάσχα, στο εργάσιμο τριήμερο που ακολούθησε, φάνηκε ...