Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Το «εμπάργκο» του δημάρχου Κοζάνης στο κίνημα «Χωρίς μεσάζοντες» έλαβε ευρωπαϊκές διαστάσεις – Στο πρακτορείο EURACTIV το ρεπορτάζ του ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ!

Το «εμπάργκο» του δημάρχου Κοζάνης στο κίνημα «Χωρίς μεσάζοντες» έλαβε ευρωπαϊκές διαστάσεις – Στο πρακτορείο EURACTIV το ρεπορτάζ του ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ!

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Ευρωπαϊκές διαστάσεις έλαβε η παύση λειτουργίας του κινήματος «Χωρίς μεσάζοντες» στην Κοζάνη. Οι καταγγελίες του Συνεταιρισμού ΑΛΙΑΚΜΩΝ που ανέδειξε ο «Π», κατά του δημάρχου Κοζάνης, για τη στάση που κράτησε η δημοτική αρχή, έγινε θέμα στον ενημερωτικό ιστότοπο των Βρυξελλών https://www.euractiv.com/, σε ρεπορτάζ με τίτλο «Greek farmers fume against mayor who banned short food supply chains» (σ.σ. μτφ: Οι Έλληνες αγρότες  εναντίον δημάρχου που απαγόρευσε σύντομες αλυσίδες εφοδιασμού τροφίμων) που υπογράφει ο Σαράντης Μιχαλόπουλος και το οποίο μεταφέρει ρεπορτάζ του «Π».

Το ρεπορτάζ, μάλιστα, επισημαίνει πως αυτή η απόφαση του Λευτέρη Ιωαννίδη αποτελεί «έκπληξη», αφού ο ίδιος είναι γνωστός οικολόγος, που έχει προοδευτική στάση του σε μια σειρά θεμάτων, όπως ο αντικαπνιστικός νόμος και η φιλοξενία των προσφύγων. Σε δηλώσεις του κ. Αρνίδη στο μέσο των Βρυξελλών, αναφέρεται πως πίσω από την απαγόρευση του κινήματος κρύβονται τοπικά εμπορικά συμφέροντα και σούπερ μάρκετ, με τη δημοτική αρχή να απαντάει πως το κίνημα «χωρίς μεσάζοντες» ήταν ενάντια στην υπάρχουσα νομοθεσία. Σε κάθε περίπτωση οι αγρότες δηλώνουν πως έχουν απώλεια εισοδήματος από την απαγόρευση υλοποίησης της αγοράς μια φορά το μήνα, όπως γινόταν τα τελευταία πέντε και πλέον χρόνια και ο δήμαρχος Κοζάνης εμφανίζεται εκτεθειμένος από αυτή του την απόφαση.

Το ότι το θέμα έγινε «πρωτοσέλιδο» σε πολλές χώρες, θα έχει αντίκτυπο και στο εσωτερικό, ερχόμενο να πλήξει το προφίλ του Δημάρχου προεκλογικά. Είναι ιδιαίτερα αποκρουστικό, ένας άνθρωπος που φέρεται να έχει κοινωνικές ευαισθησίες, να προτάσσει με τόση αυστηρότητα την πιστή εφαρμογή των Νόμων εις βάρος μικρών παραγωγών, και να συνδέεται με την κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών εναντίον τους.

 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team