Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Λάβρος ο Π. Αρνίδης: «Ο Δήμαρχος Κοζάνης έκλεισε το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες» – Μας έστειλαν την αστυνομία – Είναι αμαρτία!»

Λάβρος ο Π. Αρνίδης: «Ο Δήμαρχος Κοζάνης έκλεισε το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες» – Μας έστειλαν την αστυνομία – Είναι αμαρτία!»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ, ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ: «Βιώνουμε φτώχεια – «Δήμαρχος & Αντιδήμαρχος «βάζουν το χεράκι τους και δυσχεραίνουν την κατάσταση»»

Καταγγελίες για τη στάση που κρατάει η δημοτική αρχή Κοζάνης στο θέμα της διανομής των προϊόντων «χωρίς μεσάζοντες», κάνει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΑΛΙΑΚΜΩΝ, κ. Παναγιώτης Αρνίδης, μιλώντας στο «e-ptolemeos.gr», εκφράζοντας την πικρία του και το παράπονό του για τη στάση του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη, αλλά και της Αντιδημάρχου Χρύσας Αθανασιάδου, που «μπλόκαραν» τις διανομές και παρά τις συναντήσεις που έγιναν δεν φρόντισαν ώστε να βρεθεί μια λύση. Το αποτέλεσμα, μετά από πέντε και πλέον χρόνια, η Κοζάνη έμεινε «χωρίς μεσάζοντες», με τον κ. Αρνίδη να καταγγέλλει ευθέως τον Δήμαρχο, λέγοντας πως δεν θέλησε να βρει μια λύση προς όφελος των παραγωγών , με την «πρόφαση» εφαρμογής της νομοθεσίας, όπως τονίζει.
Μάλιστα, η ίδια η δημοτική αρχή ήταν αυτή που μετά από καταγγελίες, μέσα στο καλοκαίρι έστειλε την αστυνομία στους Μεσάζοντες για να βεβαιώσει πρόστιμα στους παραγωγούς, όπως κατήγγειλε ο κ. Αρνίδης! Προηγήθηκε μια τηλεφωνική επαφή της αντιδημάρχου κ. Χρύσας Αθανασιάδου με τον ίδιο, την παραμονή της διανομής (5 Ιουνίου), μεταφέροντάς του ότι δεν υπάρχει άδεια για τη διανομή των προϊόντων, με τον κ. Αρνίδη να διατείνεται πως πρόκειται για κάτι που γίνεται σχεδόν έξι χρόνια τώρα και είναι προς όφελος και του κόσμου και των παραγωγών! Όταν της μετέφερε πως δεν μπορεί να αναβληθεί η εν λόγω διανομή προϊόντων, κατήγγειλε ο κ. Αρνίδης, χωρίς οι παραγωγοί να το περιμένουν, τους έστειλαν την αστυνομία, βεβαιώνοντας πρόστιμα αξίας 200 ευρώ για τον κάθε παραγωγό! Μάλιστα άσχημη εντύπωση προκάλεσε στους παραγωγούς το γεγονός ότι η αντιδήμαρχος σύμφωνα με τις πληροφορίες τους, πήγε την εν λόγω ημέρα πάλι στην αστυνομία, για να βεβαιώσει αν έγιναν έλεγχοι ή όχι!

Παράπονα και για τη στάση Περιφέρειας – Αποκεντρωμένης

Οι παραγωγοί δεν κάθισαν με σταυρωμένα τα χέρια και κανόνισαν συνάντηση με τον περιφερειάρχη κ. Καρυπίδη, με τον οποίο, σύμφωνα με τον κ. Αρνίδη «μας καλοδέχθηκε, βγήκε και τις φωτογραφίες μας, αλλά στο διά ταύτα και αφού συμβουλεύτηκε τους νομικούς του συμβούλους, μας είπε να πάμε στον Μιχελάκη, αφού είναι αρμοδιότητα της Αποκεντρωμένης. Αφού πήγαμε και εκεί τελικά τίποτα δεν έγινε και τα πρόστιμα πληρώθηκαν κανονικά!», λέει με παράπονο ο ίδιος τόσο για τη στάση που κράτησε ο δήμος, όσο και από τη στάση της Περιφέρειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Η λύση που δεν βρέθηκε ποτέ!

«Είναι κρίμα για τους παραγωγούς. Είναι αμαρτία. Έκτοτε κάναμε συναντήσεις με τον Δήμαρχο και μας υποσχέθηκε ότι θα το φέρει στο συμβούλιο και θα μας απαντήσει. Μετά από τρεις μήνες με κάλεσε και μου είπε ότι δεν γίνεται τίποτα με τη διανομή Χωρίς Μεσάζοντες. Δεν ήθελε προφανώς να χαλαστεί με κανέναν από τις μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής και την αγορά», τόνισε ο κ. Αρνίδης.

«Στερούν ένα κομμάτι ψωμί από τους παραγωγούς!»

Μάλιστα ο ίδιος κατήγγειλε και στη δημοτική αρχή ότι ακόμη και η λαϊκή αγορά της Κοζάνης  είναι όλη παράνομη, αρκετοί πάγκοι έχουν μέτρα άνω των νόμιμων (που είναι στα έξι μέτρα), δεν έχουν θεωρημένα «κάππα» στις ζυγαριές. «Επιτρέπουν στους μεγαλο – εμπόρους να έχουν περισσότερα μέτρα στη λαϊκή του Σαββάτου και κάνουν τα στραβά μάτια. Αντ’ αυτού καταργούν τη λαϊκή αγορά των παραγωγών  χωρίς μεσάζοντες από την Κοζάνη, τη στιγμή που σε όλη την Ελλάδα γίνεται και πλέον μόνο στην Κοζάνη καταργείται έτσι! Στερεί από τον παραγωγό ένα κομμάτι ψωμί και είναι κρίμα. Στερεί και από τον καταναλωτή που έβρισκε φτηνά και ποιοτικά προϊόντα. Αυτά στερούν από τον Νομό μας και επικαλούνται ένα νόμο, λέγοντάς μας ότι απαγορεύεται», καταλήγει, λέγοντας με πικρία πως «μέσα στη φτώχεια που βιώνουμε, έχουμε τον δήμαρχο Κοζάνης και την αντιδήμαρχο να βάζουν το χεράκι τους σε αυτό, δυσχεραίνοντας την κατάσταση!».
Να σημειωθεί πως ο κ. Αρνίδης εναποθέτει τις ελπίδες του σε πιθανή νομιμοποίηση των farmers market από το Υπουργείο, ενώ μέχρι τότε κινείται στη σύσταση ΚΟΙΝΣΕΠ ώστε να μπορούν και μόνοι τους να μοιράζουν τα προϊόντα, σε κλειστό χώρο αυτή τη φορά, αφού πρώτα πάρουν τη σχετική άδεια!  Τέλος, ο ίδιος εύχεται καλή χρονιά σε όλους και καλή σοδειά στους αγρότες.

 

Διαβάστε εδώ την απάντηση του Δήμου Κοζάνης στο ρεπορτάζ

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Η «περιπέτεια» του Κυριάκου Μιχαηλίδη με rapid test και τι ακολούθησε

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Σήμερα το πρωί, όπως πολλοί συμπολίτες μας, πήγα και γω σε ένα από τα σημεία στην Κοζάνη ...