Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Το αποτύπωμα του νέου ανασχηματισμού για τη Δυτική Μακεδονία- Ποιες επιλογές κρίνονται θετικές- Πάλι χωρίς εκπροσώπηση η περιοχή

Το αποτύπωμα του νέου ανασχηματισμού για τη Δυτική Μακεδονία- Ποιες επιλογές κρίνονται θετικές- Πάλι χωρίς εκπροσώπηση η περιοχή

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Με την επιλογή του Κώστα Σκρέκα για το Υπουργείο Ενέργειας, να είναι ότι πιο κοντινό στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, έκλεισε η ανακοίνωση του ανασχηματισμού της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Δυτική Μακεδονία έμεινε για άλλη μία φορά εκτός, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου δεν επέλεξε κανέναν από τους 7 «γαλάζιους» βουλευτές της περιοχής, ενώ ούτε κάποιο εξωκοινοβουλευτικό στέλεχος αξιοποιήθηκε.

Αν θεωρείται κυβερνητική θέση το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, αυτή την διατήρησε η Καστοριανή, Μαρία Αντωνίου, η πικρή αλήθεια είναι όμως πως η Δυτική Μακεδονία «απαξιώθηκε» σε έναν ακόμα ανασχηματισμό.

Ο Κώστας Σκρέκας, Βουλευτής Τρικάλων, αλλά με ιδιαίτερες σχέσεις με την περιοχή καθώς ο πατέρας του θήτευσε ως Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στις αρχές της δεκαετίας του ’90, αποτελεί τον άνθρωπο για τον οποίο αρκετά πολιτικά στελέχη αλλά και συνδικαλιστές μπορούν να νιώθουν μία ικανοποίηση.

Γνώστης της Δυτικής Μακεδονίας ο νέος Υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. Ο πατέρας του διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την περίοδο 1990-1993, ενώ και ο ίδιος διατηρεί άριστες σχέσεις με σειρά στελεχών από την περιοχή

Ικανοποίηση η οποία εκφράστηκε από την πρώτη στιγμή, καθώς ο κ. Σκρέκας διατηρεί επαφές με ουκ ολίγους ανθρώπους από τη Δυτική Μακεδονία, ενώ τις πρώτες ώρες της ανακοίνωσης του νέου σχήματος της κυβέρνησης δεν ήταν λίγοι αυτοί που σχολίαζαν πως η πρόσβαση στο Υπουργείο Ενέργειας «θα είναι πλέον πιο εύκολη», ιδιαίτερα τώρα που είναι σε εξέλιξη το σχέδιο της απολιγνιτοποίησης και της Δίκαιης Μετάβασης.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στο περιβάλλον του ίδιου του Περιφερειάρχη, φαίνεται πως ήχησε εξίσου θετικά η είδηση της τοποθέτησης του Σπήλιου Λιβανού, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μιας και ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Γιώργο Κασαπίδη, με τον οποίο γνωρίζονται από τις πρώτες κοινοβουλευτικές θητείες του τελευταίου.

Ο Σπήλιος Λιβανός νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Ιδιαίτερες οι σχέσεις του με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

Με θετικό μάτι βλέπουν αρκετοί και την μετακίνηση του Μάκη Βορίδη στο Υπουργείο Εσωτερικών, αν και δεν υπήρχαν παράπονα από τη στήριξη που παρείχε ο Τάκης Θεοδωρικάκος στη Δυτική Μακεδονία, ο νέος όμως Υπουργός έχει δείξει απόλυτη θετικότητα στα περισσότερα αιτήματα που είχαν μπει μέχρι στιγμής για θέματα που αφορούσαν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο είχε υπό την ευθύνη του.

Ο Μάκης Βορίδης ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ικανοποίησε αρκετά από τα αιτήματα της περιοχής και τώρα μετακινείται στο Υπουργείο Εσωτερικών. Ανακούφιση για την παραμονή Γεωργιάδη στο Υπουργείο Ανάπτυξης λίγο πριν κελιδώσει η αύξηση του προϋπολογισμού για το πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων

Τέλος, ικανοποίηση προκάλεσε το γεγονός της μη μετακίνησης του Άδωνι Γεωργιάδη από το Υπουργείο Ανάπτυξης τη δεδομένη στιγμή, καθώς έχουν δρομολογηθεί μία σειρά δράσεων για τη στήριξη των επιχειρήσεων με σημαντικότερη την αύξηση του προϋπολογισμού από τα 40εκ. στα 100εκ. από το πρόγραμμα του covid-19.

Είναι χαρακτηριστικό πως στη σημερινή συνάντηση της περιφερειακής αρχής με τους προέδρους των εμπορικών συλλόγων, η ανακοίνωση για το συγκεκριμένο Υπουργείο έφερε ανακούφιση σε όλους τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι μάλιστα σχολίαζαν αργότερα σε πηγαδάκια τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, διατηρεί επαφές με τη νεότερη γενιά στελεχών της ΝΔ

Απαρατήρητη δεν περνάει, σύμφωνα με αρκετά τοπικά πολιτικά στελέχη της ΝΔ και η τοποθέτηση του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου, Χρήστου Ταραντίλη.

Ζήσης Πιτσιάβας

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Κοζάνης προσθέτει νέα δρομολόγια μετά και το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων – ΠΙΝΑΚΕΣ

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Έπειτα από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα υπομονής, που ο νομός μας ήταν σε σκληρό lockdown έφτασε η στιγμή ...