Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Το 1ο Διεθνές Συνέδριο για την «Ενεργειακή Πολιτική και Περιβάλλον» από τις 3-5 Απριλίου στη Δυτική Μακεδονία

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο για την «Ενεργειακή Πολιτική και Περιβάλλον» από τις 3-5 Απριλίου στη Δυτική Μακεδονία

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Το 1ο Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Ενεργειακή Πολιτική και Περιβάλλον» θα πραγματοποιηθεί στη Δυτική Μακεδονία από τις 3 έως τις 5 Απριλίου, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας του Τμήματος Χημικών Μηχανικών.

Στόχος του συνεδρίου είναι να καταλήξει η περιοχή σε μια κοινή πρόταση για την επερχόμενη μεταλιγνιτική εποχή και γι’ αυτό το λόγο βασικοί συνδιοργανωτές του είναι οι Δήμοι Εορδαίας, Βοΐου και Σερβίων: «Η κοινή παρουσία αυτοδιοίκησης και Πανεπιστημίου δείχνει πως το Ίδρυμα βρίσκεται σε ανοιχτό διάλογο με την κοινωνία», τόνισε ο Πρύτανης Θεόδωρος Θεοδουλίδης, στη σημερινή συνέντευξη τύπου.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι και άλλων χωρών της Μεσογείου και της Ευρώπης, οι οποίοι θα αναλύσουν τα διεθνή δεδομένα στην ενεργειακή πολιτική και τις εξελίξεις που υπάρχουν ενώ φυσικά δε θα λείπει το ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών.

Επίσης σημαντική είναι και η συμμετοχή της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Ιωάννη Μπασιά, να σημειώνει πως σε μια περιοχή που υπήρξε για χρόνια παραγωγός ενέργειας είναι σημαντικό να διοργανώνονται συνέδρια και ημερίδες που αναζητούν ενδεχομένως τη μεταφορά ενέργειας ή την ανεύρεση άλλων πηγών παραγωγής ενέργειας.

Από την πλευρά τους οι Δήμαρχοι Παναγιώτης Πλακεντάς, Χρήστος Ζευκλής και Χρήστος Ελευθερίου, εξήραν την πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας το οποίο όπως είπαν δείχνει πως βρίσκεται σε πλήρη συνεννόηση με τους φορείς της περιοχής και την αυτοδιοίκηση αποτελώντας τον επιστημονικό σύμβουλο για όλα τα μεγάλα ζητήματα και ειδικότερα για θέμα της επόμενης μέρας από την απολιγνιτοποίηση.

Όπως σημείωσε ο Δ/ντης του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας του Τμήματος Χημικών Μηχανικών, Κώστας Τσανακτσίδης, το συνέδριο εντάσσει μία νέα καινοτομία καθώς η κάθε μέρα διεξαγωγής του θα λαμβάνει μέρος σε ξεχωριστή πόλη, ξεκινώντας από τα Σέρβια και την Κοζάνη, συνεχίζοντας στην Πτολεμαΐδα αλλά και τη Σιάτιστα.

Ζήσης Πιτσιάβας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας