Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Θέμης Μουμουλίδης: «Ενδεχόμενη επικράτηση της ΝΔ αποτελεί το επικίνδυνο σενάριο της εκλογικής αναμέτρησης»

Θέμης Μουμουλίδης: «Ενδεχόμενη επικράτηση της ΝΔ αποτελεί το επικίνδυνο σενάριο της εκλογικής αναμέτρησης»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Συνέντευξη του Θέμη Μουμουλίδη στον ραδιοφωνικό σταθμό  Real fm 97,8 και τον δημοσιογράφο Μάνο Νιφλή.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με την κατάσταση της Υγείας, της Παιδείας και της Οικονομίας  που παρέλαβε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ο  Θέμης Μουμουλίδης  απάντησε:

«Όλοι γνωρίζουμε ότι η Κυβέρνησή μας παρέλαβε ένα σύστημα Υγείας υπό κατάρρευση, το οποίο με πολύ μεγάλη προσπάθεια, και με σημαντικές χρηματοδοτήσεις -για πρώτη φορά στα χρόνια της κρίσης- προσπάθησε να αναστηλώσει.

Είναι επίσης νομίζω προκλητικό να μιλάει η ΝΔ  για ζητήματα Παιδείας, όταν οι Έλληνες γνωρίζουν ότι από το 2015 και μετά, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, οι μαθητές πήραν στην ώρα τους τα βιβλία, και για πρώτη φορά λειτούργησαν κανονικά τα σχολεία από την πρώτη ημέρα, με τους εκπαιδευτικούς να βρίσκονται στις θέσεις τους.

Και πιο προκλητικό από όλα είναι να μιλάει για «Οικονομία στον πάγο», όταν είναι γνωστό ότι η ΝΔ τον Ιανουάριο του 2015 έκανε υπερπροσπάθεια να αδειάσει τα Ταμεία, να εξαφανίσει τα τελευταία εναπομείναντα διαθέσιμα για να μην μπορεί να πορευτεί η επόμενη κυβέρνηση που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παραλάβαμε ταμεία 500 εκκατομυρίων  ευρώ, για να αντιμετωπίσουμε μία κρίση δισεκατομμυρίων, μια κρίση πάνω απ’ όλα ανθρωπιστική. Σήμερα το αποθεματικό ξεπερνάει τα 30 δισεκατομμύρια και κατά κοινή ομολογία έχουμε απομακρυνθεί από την περιοχή της ανθρωπιστικής κρίσης. Όμως χρειάζονται ακόμη να γίνουν πολλά.

Υπάρχει μια πολύ μεγάλη και επικίνδυνη άνεση εκείνων που έριξαν τη χώρα στα βράχια, που την οδήγησαν στην πτώχευση και τη διεθνή απαξίωση και απομόνωση, να ζητούν τώρα να τη σώσουν, προτρέποντας τον Ελληνικό λαό να πιστέψει ότι άλλαξαν και ότι ανακάλυψαν ένα καινούριο αφήγημα, φιλολαϊκό αυτή τη φορά.

Όλα όσα εξαγγέλουν είναι ανέφικτα και οδηγούν σε 4ο μνημόνιο και επιστροφή της ανθρωπιστικής κρίσης. Αυτά θα μπορούσαν να τα είχαν κάνει δεκαετίες πριν, ώστε η  χώρα να ήταν σήμερα μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή χώρα, μια χώρα που θα είχε οδηγηθεί με βεβαιότητα στον 21ο αιώνα. Οι θυσίες του ελληνικού λαού ήταν μεγάλες.

Νομίζω ότι δεν αντέχει καμία σύγκριση το πρόγραμμα των δύο κομμάτων. Το δίλημμα είναι ιστορικό.  Ο Ελληνικός λαός καλείται να επιλέξει και να αποφασίσει, εάν θέλει να γυρίσει πίσω ή αν θα θέλει να συνεχίσει αυτή την προσπάθεια. Ενδεχόμενη επικράτηση της ΝΔ αποτελεί το επικίνδυνο σενάριο της εκλογικής αναμέτρησης.

Μας εγκαλούν , με αλλαζονεία , γιατί δεν καταφέραμε μία χώρα,  με 500 εκατομμύρια αποθεματικό να την μετατρέψουμε σε  Παράδεισο μέσα σε μία τετραετία, όταν οι υποκριτές κατήγοροι επί δεκαετίες οδηγούσαν με τις πολιτικές τους επιλογές, τη χώρα στο γνωστό ιστορικό, οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο.

Στους Έλληνες λέμε λοιπόν αυτό που και οι ίδιοι αντιλαμβάνονται, καταφέραμε να βγούμε από τα μνημόνια.  Βεβαίως στην πορεία αυτή κάναμε και λάθη. Αδικήσαμε τη μεσαία τάξη επιβαρύνοντάς την ιδιαίτερα για να σωθούν οι κοινωνικά και οικονομικά ασθενέστεροι. Σημασία έχει ότι εμείς αναγνωρίζουμε και τα ελλείμματα μας. Ναι, είναι αλήθεια, πως υπήρξαν μεμονωμένες περιπτώσεις ιδιοτελών συμπεριφορών, που δεν συνάδουν με το αξιακό σύστημα της αριστεράς.

Νομίζω ότι σήμερα υπάρχει ένα δίλημμα το οποίο είναι ιστορικό. Ναι στο μέλλον ή πίσω στην αποθέωση της κοινωνίας των λίγων και στη διαιώνιση του νεποτισμού.

Παραλάβαμε μία χρεοκοπημένη και πτωχευμένη Ελλάδα το 2014. Σήμερα η ίδια χώρα με τα προβλήματα που είναι ολοφάνερο ότι έχει,  με τα λάθη που έκανε αυτή η κυβέρνηση , ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.

Επομένως οι Έλληνες στις 7 Ιουλίου ψηφίζουν για το μέλλον τους. Είναι μια κρίσιμη και πάω απ’ όλα ιστορική αναμέτρηση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεμιστοκλή [ Θέμη ] Μουμουλίδη

Σκηνοθέτη, υπ.Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε.Κοζάνης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team