Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εκδηλώσεις > Θεατρική παράσταση “Αισθηματικές χαρές” στην Κεντρική Σκηνή του ΔηΠεΘε Κοζάνης – Μια αληθινή ιστορία που συνέβη στην Κοζάνη την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής

Θεατρική παράσταση “Αισθηματικές χαρές” στην Κεντρική Σκηνή του ΔηΠεΘε Κοζάνης – Μια αληθινή ιστορία που συνέβη στην Κοζάνη την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Μια αληθινή ιστορία που συνέβη στην Κοζάνη την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής από το ΔηΠε ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ κάνει Πρεμιέρα την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου στις 21:00για έξι μόνο παραστάσεις στην Κεντρική Σκηνή του ΔηΠε Θεάτρου Κοζάνης-Αίθουσα Τέχνης.
«Είναι δύσκολο να κάνεις κάποιον να πιστέψει ότι υπάρχει ελπίδα. Ο Εκπολιτιστικό Όμιλο Κοζάνης «ΟΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ» στα χρόνια του πολέμου κατάφεραν να δώσουν ελπίδα για ζωή, για λευτεριά, για ένα φωτεινό, αισιόδοξο αύριο.»
Κείμενο, Σκηνοθεσία, Σκηνικά: Γιώργος Χ. Παφίλης
Μουσική: Δημήτρης Δημόπουλος
Μουσική διδασκαλία: Έμυ Τσιούρα
Ηχητικός σχεδιασμός: Γιάννης Μπαντιάνης
Φωτισμοί: Τάσος Διδασκάλου & Γιάννης Μπαντιάνης
Βοηθ σκηνοθ: Αλεξ. Καβακίδου, Σοφ. Μίγγου, Ρία Δεληογλάνη
Κατασκευή σκηνικού: Νίκος Λαβαντσιώτης, Τάκης Συνδουκας.
Παίζουν: Αλεξάνδρα Βαλαή, Νίκος Κορεξενίδης, Βαγγέλης Μαλούτας, Σωφρόνης Ευθυμιάδης, Χαρούλα Καλώτα, Μαργαρίτα Νταουντάκη, Δημήτρης Καρατζάς, Φώτης Χαραλαμπίδης, Νίκος Κουρού, Θέμης Παφίλης, Κων/να Ματιάκη, Έλενα Μπούρου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Ραφαέλα Κονταξή, Δέσποινα Παπαδοπούλου, Γιώργος Χ. Παφίλης, Γιώργος Δ. Παφίλης, Άγγελος –Παναγιώτης Νίτσας.
Παίζουν οι μουσικοί: Χριστίνα Τανή-φλάουτο, Νίκος Μαντάνης-κλαρινέτο, Στέλλα Δημοπούλου-βιολί, Δώρα Τανή-τσέλο, Κώστας Κωστόπουλος-κιθάρα & μαντολίνο, Δημήτρης Δημόπουλος-πιάνο
Λίγα λόγια για την παράσταση
Στη δεκαετία του ΄40, στα χρόνια της κατοχής στην Κοζάνη, ως αντίδραση στη δύσκολη περίοδο του πολέμου, η αφύπνιση των ανθρώπων του πνεύματος, οδήγησε στη δημιουργίας ενός πνεύμονα δράσης και ελπίδας. Μια μικρή ομάδα από νέους αλλά και μεγαλύτερους, δημιούργησαν τον Εκπολιτιστικό Όμιλο Κοζάνης «ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ».
Ένας όμιλος, που βοήθησε κυρίως τους νέους, να ξεπεράσουν τη βαρβαρότητα της κατοχής, της πείνας και των στερήσεων, δημιουργώντας με την τέχνη, το όνειρο και την ελπίδα πως κάποια μέρα, ένας καλύτερος κόσμος, λεύτερος και ειρηνικός, θα έρθει στη ζωή τους.
Το πιο δύσκολο κομμάτι στη ζωή του ανθρώπου, είναι να τον κάνεις να πιστέψει ότι υπάρχει ελπίδα. Η ελπίδα, για ζωή, για λευτεριά και για ένα φωτεινό αύριο, αισιόδοξο, δόθηκε μέσα από τις παραστάσεις που παρουσίαζε ο Εκπολιτιστικό Όμιλο Κοζάνης «ΟΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ» στα χρόνια του πολέμου. Τούτο μπορεί να φάνταζε ακατόρθωτο, όχι όμως και ανέφικτο.
Η νέα πολυαναμενόμενη δουλειά του Γιώργου Παφίλη στη σκηνή του ΔηΠε Θεάτρου Κοζάνης :
Παρασκευή 26, Σάββατο 27/10 στις 21:00
Κυριακή 28/10 στις 19:00
&
Παρασκευή 2, Σάββατο 3/11 στις 21:00
Κυριακή 4/11 στις 19:00
στην Κεντρική Σκηνή του ΔηΠε Θεάτρου Κοζάνης-Αίθουσα Τέχνης
Tιμή εισιτηρίου: 8€ κανονικό,
5€ μειωμένο, (μαθητές φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι, α.με.α.)
Προπώληση: στα Seven Spots, στο viva.gr & στο 11876
Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ
Πληροφορίες: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης,
τηλ. 24610-24062 εσωτ. 1 & κινητό 6986 489049

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team