Αρχική > Slider > Θάνος Τζήμερος από Πτολεμαΐδα: Η δραστική μείωση της φορολογίας θα φέρει επενδύσεις και ανάπτυξη

Θάνος Τζήμερος από Πτολεμαΐδα: Η δραστική μείωση της φορολογίας θα φέρει επενδύσεις και ανάπτυξη

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print


Η πλήρης απελευθέρωση της οικονομίας και η μείωση της φορολογίας στο 12% για όλους μπορούν να βάλουν τη χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά, τόνισε ο πρόεδρος της «Δημιουργίας Ξανά!» Θάνος Τζήμερος, κατά την επίσκεψή του στην Πτολεμαΐδα το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο κ. Τζήμερος, στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του από την Παρασκευή στη Δυτική Μακεδονία, είχε συνάντηση με φίλους του κόμματός του στο Παλιό Πάρκο Πτολεμαΐδας, ενώ σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους υπογράμμισε ότι τίτλος της περιοδείας του είναι «Κι όμως γίνεται». Διότι, «πράγματα που μάς φαίνονται πολύ δύσκολα, κάποιες άλλες χώρες που ήταν μάλιστα σε πολύ χειρότερη θέση από τη δική μας τα πέτυχαν και τα πέτυχαν εύκολα. Έχουμε κουραστεί να ακούμε για μεταρρυθμίσεις, για πράγματα που δεν γίνονται, για ομάδες συμφερόντων που αντιδρούν στο να φτιάξουμε επιτέλους αυτή τη χώρα ως ένα σοβαρό, σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, που να μην στραγγαλίζει οποιαδήποτε παραγωγική προσπάθεια», είπε.

Μίλησε ειδικότερα για flat tax, γραμμικό φόρο χωρίς κλίμακες, μία κλίμακα ανεξαρτήτως ύψους εισοδήματος 12% με όλα τα έξοδα να αναγνωρίζονται και να εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα και για φυσικά και για νομικά πρόσωπα. ΦΠΑ 15% και 9% για είδη πρώτης ανάγκης, λέγοντας: « Αυτό το τόσο απλό νομοσχέδιο είναι το πιο δυνατό νομοσχέδιο στον κόσμο. Όσα κράτη το εφάρμοσαν -στην αρχή το Χονγ Κογκ, μετά η Εσθονία και τώρα πάνω από 20-25 κράτη, είδαν την οικονομία τους να απογειώνεται, τους κατοίκους να πλουτίζουν, διότι έχει άπειρα πλεονεκτήματα. Καταργεί τη φοροδιαφυγή, διότι εάν έχεις κίνητρο να ζητάς αποδείξεις τις ζητάς, οπότε η φοροδιαφυγή καθίσταται ασύμφορη, που σημαίνει ότι το ΑΕΠ μας από 175 δις την επόμενη χρονιά θα πάει στα 250, και αυτό σημαίνει βελτίωση όλων των δεικτών του χρέους.»

Ο κ. Τζήμερος επισήμανε ότι πρέπει να καταλάβουμε ότι «η ανάπτυξη δεν έρχεται με ομιλίες, εξαγγελίες, με χειροκροτήματα ή με ευχές, αλλά όταν κάποιος επενδυτής, Έλληνας ή ξένος, δει ότι τον συμφέρει να επενδύσει στη χώρα, γιατί όσο κερδίζει τόσο αναπτύσσεται, τόσο δημιουργεί θέσεις εργασίας». Σχολιάζοντας μάλιστα τις εξαγγελίες Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ότι θα μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές αλλά θα αυξήσει τις συντάξεις, είπε πως «αυτό δεν γίνεται εάν δεν απελευθερώσεις το σύνολο της οικονομίας. Εάν απελευθερώσεις την οικονομία τότε ναι, θα καλπάσεις.»

Ταυτόχρονα στηλίτευσε τον κρατισμό και ότι η Ελλάδα έχει πάρει αυτά τα χρόνια 200 δις από την ΕΕ, όχι δάνειο, που υποτίθεται θα πήγαιναν στη βελτίωση των υποδομών, σε δρόμους, λιμάνια, σε δίκτυα, αλλά «αυτά φαγωθήκαν με διάφορους τρόπους, μπήκαν στις τσέπες των επιτήδειων και ακόμα πληρώνουμε τους δρόμους.»

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να αξιοποιήσει η περιοχή της Πτολεμαΐδας τις δυνατότητες ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης, διότι, όπως είπε, όταν μια πόλη στηρίζει την ύπαρξή της μόνο στη ΔΕΗ είναι σαν μια εταιρεία που έχει έναν μόνο πελάτη κι όταν αυτός φύγει ή κλείσει μένει χωρίς πελάτες.

Ο κ. Τζήμερος εξέφρασε τέλος την αντίθεσή του στον κομματισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, λέγοντας ότι η πρόταση του κόμματός του είναι οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες να εκλέγονται από ένα ψηφοδέλτιο και οι σύμβουλοι από ένα άλλο όλοι μαζί, ενώ δήλωσε πως οι κομματικές οργανώσεις της «Δημιουργίας Ξανά!» έχουν εξουσιοδότηση εν λευκώ να αποφασίσουν με ποιους θα πάνε ή ποιους θα στηρίξουν.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη