Η εκπομπή Ζουν Ανάμεσά μας με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε τον Χρήστο Ελευθερίου, Δήμαρχο Σερβίων. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τη χρηματοδότηση που έλαβε ο δήμος από το ΥΠΕΣ για την αποκατάσταση του κτιρίου του δημαρχείου Σερβίων, με ύψος χρηματοδότησης 1,5 εκατομμύρια ευρώ.
Ο κ. Ελευθερίου δήλωσε ανακουφισμένος για την εξέλιξη, χαρακτηρίζοντάς το ως ένα εμβληματικό κτήριο που ήταν στην καρδιά των δημοτών. «Ακούγαμε μόνο λόγια. Πιστεύαμε ότι το δημαρχείο πρέπει να ξαναγίνει άμεσα. Μετά από επίπονες προσπάθειες και τη συμβολή των κ.κ. Χατζηδάκη και Λιβάνη που έσκυψαν πάνω στο πρόβλημα, το πρόβλημα λύθηκε», είπε χαρακτηριστικά.
Σημείωσε πως πλέον είδαν φως στο τούνελ και πλέον είναι στο δικό τους χέρι να γίνει το δημαρχείο το ταχύτερο δυνατό, χαρακτηρίζοντας την απόφαση του ΥΠΕΣ ως «ορόσημο».
Ερωτηθείς τι θα κάνει ο δήμος με τα χρήματα αυτά, σε σχέση με τις εργασίες ανάδειξης του ιστορικού κτηρίου, ο κ. Ελευθερίου είπε πως ζητήθηκαν αρχικά 2.5 εκ. ευρώ και ο δήμος θα έβαζε μισό εκ. ευρώ με την περιφέρεια. Οι βλάβες από τη ζημιά έγιναν στο παλιό ιστορικό δημαρχείο, όπου θα γίνει ανάπλαση. Ωστόσο θα γίνει επέκταση και στο πίσω οικόπεδο που αγοράστηκε, θα χτιστεί υπόγειο και δύο όροφοι, ώστε «η νέα καρδιά του δήμου να χτυπάει μαζικά από την κεντρική πλατεία των Σερβίων», όπως είπε.
Για το νέο κλείσιμο της Υψηλής Γέφυρας
Ερωτηθείς για το νέο κλείσιμο που θα γίνει στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων την Κυριακή, για εκ νέου δοκιμαστικές μετρήσεις, ο δήμαρχος Σερβίων είπε πως θα πρέπει να γίνει λίγο υπομονή.
«Για να είμαστε σίγουροι, για να πατήσουμε στιβαρά, ας κάνουμε υπομονή λίγες ώρες ακόμα και να πάμε από τη Γέφυρα Ρυμνίου. Τα βήματα που θα κάνουμε να μην είναι πειραματισμοί αλλά να προκύπτουν από τις μετρήσεις επιστημόνων», είπε επίσης, θέτοντας το ζήτημα καταβολής αποζημιώσεων στους ανθρώπους που επλήγησαν στο πολύμηνο κλείσιμο της γέφυρας.
Το θέμα τέθηκε και στον αρμόδιο υπουργείο κ. Τριαντόπουλο, με τον υπουργό να τόνισε πως θα το δει σχετικά.
Τέλος, ανέφερε πως οι ντόπιοι φορτηγατζήδες συνεχίζουν να μεταφέρουν το λιγνίτη στα Σκόπια, προκειμένου οι άνθρωποι να βγάζουν ένα αξιοπρεπές μεροκάματο.