Για 10η συνεχόμενη χρονιά, ο δρομέας από την Άρδασσα, Γεώργιος Ζαχαριάδης, την 5+6 Ιουλίου 2025, έτρεξε την διαδρομή Παναγία Σουμελά Καστανιά Βέροιας μέχρι την Παναγία Γουμερά Μακρυνίτσα Σερρών. Μια διαδρομή 171 χλμ, η οποία είναι αφιερωμένη στην Παναγία, η οποία το 2015, τον αξίωσε να πραγματοποιήσει ένα όνειρο του. Να τρέξει τη διαδρομή 2000 χλμ από την Παναγία Σουμελά Βέροιας στην Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας στον Πόντο.
Έτσι λοιπόν, από την επόμενη χρονιά, 2016, προς Τιμήν και για την Χάρη της, διανύει τη διαδρομή αυτή, Σουμελά – Γουμερά και πλέον έχει γίνει δρόμος Ευχαριστιών, 171 χλμ.
Κάρτα τη διάρκεια της διαδρομής είχε την χαρά, να τον συνοδεύσουν για μερικά χλμ, φίλοι του, οι οποίοι με τον τρόπο τους έκαναν τη διαδρομή ακόμη πιο εύκολη, προσφέροντας του νερό και διάφορα άλλα απαραίτητα. Ειδικά τις βραδινές ώρες, στην περιοχή Κιλκίς, η Αστυνομία του πρόσφερε νερό και φαγώσιμα, τους οποίους και Ευχαριστεί, όπως και τον Γιαννόπουλο Χρήστο από Αλεξάνδρεια και Αναστάσιο Δερβεντλής από τον Ευρωπό Κιλκίς.
Η επιλογή της διαδρομής δεν είναι τυχαία. Είναι συμβολική. Συνδέει τις δύο μεγάλες Μονές, οι οποίες υπήρχαν στον Πόντο, στην Τραπεζούντα και στην Αργυρούπολη αντίστοιχα.