Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Σχολικά κείμενα > 5ο Γυμνάσιο > Τα σχολεία στο διαδίκτυο – Aπό την εφημερίδα του 5ου Γυμνασίου

Τα σχολεία στο διαδίκτυο – Aπό την εφημερίδα του 5ου Γυμνασίου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Καλλιτεχνικό σχολείο Κοζάνης

Το ξέρατε ότι υπάρχουν καλλιτεχνικά σχολεία στην Ελλάδα; Τα καλλιτεχνικά σχολεία είναι
δημόσια σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με μεγαλύτερο πρόγραμμα από τα υπόλοιπα σχολεία, τα οποία δίνουν μεγάλη βάση στις καλές τέχνες (χορός, εικαστικά, θέατρο και κινηματογράφος) και τα παιδιά που φοιτούν σε αυτά τα σχολεία περνούν πρώτα από την διαδικασία των εξετάσεων. Ένα από αυτά τα σχολεία δημιουργήθηκε φέτος στην Κοζάνη το οποίο έχει την έδρα του στην τοπική κοινότητα Κλείτου και μάλιστα είναι ένα από τα έξι που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα.


Μαθητές πρωτοπόροι στην ψηφιακή ασφάλεια
Μαθητές από το Γενικό Λύκειο Τυχερού Έβρου εργάστηκαν ομαδικά με την βοήθεια της καθηγήτριας πληροφορικής και δημιούργησαν μία εφαρμογή που σχετίζεται με την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Η εφαρμογή αυτή ονομάζεται «Stay Safe Online»και την προηγούμενη χρονιά πήρε το 2ο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018. Στη συνέχεια οι μαθητές αναβάθμισαν και μετέφρασαν την εφαρμογή σε
τρεις γλώσσες και την υπέβαλαν στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό #SaferInternet4EU, όπου κατάφεραν να αποσπάσουν την πρώτη θέση!
Πηγή:evros-news.gr


Ένα ελληνικό ρομπότ- γεωργός στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής!

Ο Λεωνίδας Γεωργίου και ο Αναστάσιος Σύρης, μαθητές στη Λεόντειο (Λεόντειος σχολή Νέας Σμύρνης) της Α΄ και της Β΄ Γυμνασίου έφτιαξαν τον Πυθαγόρα, ένα ρομπότ… γεωργό. Ο Πυθαγόρας «διαβάζει» το έδαφος, συλλέγει πληροφορίες, αναλύει τη σύνθεσή του και, ανάλογα με την ποιότητά του, φυτεύει τα φυτά που θα μπορούσαν να επιβιώσουν στο συγκεκριμένο περιβάλλον. Τα παιδιά ανήκουν στην ρομποτική ομάδα του Λεόντειου και μαζί με την ομάδα θα πάρουν μέρος και θα προσπαθήσουν να διακριθούν στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ταϊλάνδη.
Πηγή: εφημ. Καθημερινή 29 Ιουλίου 2018


Διεθνής διάκριση για το… χταποδάκι της Άνδρου!

Οι μαθητές της Άνδρου διακρίθηκαν σε διεθνή οργανισμό με τίτλο Νέοι δημοσιογράφοι για το περιβάλλον ανταγωνιζόμενοι μαθητές της Αμερικής, της Πορτογαλίας, του Καναδά, του Μαυροβουνίου και της Τουρκίας. Η φωτογραφία τους με θέμα « Σώσε το χταποδάκι» απέ-
σπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία 11-14 ετών και με το άρθρο τους «Εσύ διαλέγεις» κέρδισαν το τρίτο βραβείο στην ίδια κατηγορία. Οι μαθητές συμμετείχαν την προηγούμενη χρονιά σε σχολικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με τίτλο «Είμαστε Ό ,τι Πετάμε: Περιβαλλοντικοί Δημοσιογράφοι» και αποφάσισαν πως το πιο σημαντικό σε τοπικό επίπεδο είναι το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων κι ειδικότερα της ανακύκλωσης.
Πηγή: Είδηση Σκαϊ


Βραβεία για το 1ο Γυμνάσιο Πτολεμαϊδας
Στις 26 Νοεμβρίου 2018 στην Θεσσαλονίκη δύο μαθητές του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαϊδας βραβεύτηκαν στο 2ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ποντιακός Ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον». Πιο συγκεκριμένα η μαθήτρια Ελένη Παπαστεργίου της Γ’ γυμνασίου βραβεύτηκε με το 2ο βραβείο για το διήγημα της « Μια νύχτα που άλλαξε το σήμερα», καθώς και ο Αχιλλέας Γρηγοριάδης της φετινής Α’ Λυκείου με το 5ο βραβείο στην πυρογραφία.
Πηγή: e-ptolemeos.gr


Αστροφυσικός στο 3ο Λύκειο
Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018, στο 3ο Λύκειο Πτολεμαΐδας βρέθηκε ο Αστροφυσικός , Διευθυντής Έρευνας στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών της Γαλλίας καθώς και πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού συλλόγου “Δίκτυο” Νίκος Πράντζος για να μιλήσει στους μαθητές της Β’ και Γ’ λυκείου για την εγκατάσταση ανθρώπων σε άλλους πλανήτες, για τα καινούρια δεδομένα της γαλαξιακής εξέλιξης αλλά και για πολλά άλλα σχετικά με την επιστήμη του.
Πηγή: e-ptolemeos.gr


Βαρβάρα Κοζαΐτη Γ1
Ελένη Ιωαννίδου Γ1
Κωνσταντίνος Βαϊναλής Α2

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team