Έτσι ή κάπως έτσι, η διοίκηση και τα μέλη του Καλού Σαμαρείτη προετοιμάζουν το έδαφος, που τους παραχώρησε η Δημοτική μας αρχή, για την ανέγερση του οικήματος του Νεοφώτιστου χριστιανικού Σωματείου, Ιδρύματος, θα το λέγαμε εμείς, Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ.
Και όλα αυτά ξεκίνησαν όταν, στη δύναμη των καθηγητών του 8τατάξιου Γυμνασίου της πόλης μας προστέθηκε, ο εξόριστος των Γερμανών , κατά πληροφορίες μας, Θεολόγος καθηγητής, Γκανιάτσιος Αλέξανδρος .
Οι πρώτες επαφές με τους μαθητές του, εντός και εκτός του σχολείου και ο τρόπος διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών, αλλά και τα Κυριακάτικα κηρύγματα, στους τρείς Ιερούς Ναούς της πόλης μας και όχι μόνο, αλλά και τις επαφές του με Θεοσεβούμενους συμπολίτες , αποτέλεσαν τον ΚΑΡΠΟ της Ίδρυσης του “ ΚΑΛΟΥ ΣΑΜΑΡΕΙΤΟΥ ” και όχι μόνο !!!
Στη φώτο μας, Διοίκηση και μέλη, προετοιμάζουν το έδαφος όπου, Θεού θέλοντος και λαού συμμετέχοντος Οικονομικά, θα κτιστεί το ίδρυμα του, Καλού Σαμαρείτη. πολλαπλών Θεάρεστων δραστηριοτήτων.
Διακρίνουμε σποραδικά : Τον Πρόεδρο, Μαυριά Κώστα, όρθιο με τον κασμά σε δράση να δίνει το εναρκτήριο σύνθημα του αγώνα με τους: Μαβή Μελέτιο, Συμεωνίδη Παναγιώτη (Γιώτη), Χατζηπαναγιωτίδη Αριστείδη και μετέπειτα Μοναχό στο Άγιων Όρος, Εφραιμίδη Δήμο και μετέπειτα Ιερέα, Κουντουρατζόγλου Στράτο, Παναγιωτίδη Μιχάλη, Λάζογλου Παναγιώτη, Τσατσαγιάννη Σάκη, Αλεξάκη Αλέκο, Χαλκίδη Γιώργο, Δήμτσα Γιώργο, Τσουμή Κώστα και τον Μπάρμπα Θόδωρο Λαζαρίδη.
Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η ολοκλήρωση αποπεράτωση του έργου δεν ήταν σύντομη, όμως, το κενό
των δραστηριοτήτων του συλλόγου, κάλυψε ο Πρόσφυγας Μικρασιάτης φαρμακοποιός, Παναγιωτίδης Παναγιώτης, με τη διάθεση του μιας μεγάλης αίθουσας δίπλα στο φαρμακείο του.
Με τον ίδιο ενδιαφέρον και ζήλο εργάστηκαν και οι επόμενες Διοικήσεις ώστε, σήμερα το ίδρυμα του καλού Σαμαρείτου να προσφέρει συσσίτιο –φαγητό και ξερά τροφή- πάνω από 200 οικογένειες. !!!
Η Δραστηριότητα του, ΚΑΛΟΥ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗ, θα μας απασχολήσει ευρύτερα στο εγγύς μέλλον.