Χωρίς σημαντικά και συνταρακτικά γεγονότα και αυτό το Πάσχα στην περιοχή μας, κάτι που πραγματικά είναι καλοδεχούμενο και ευχάριστο για όλους μας.
***
Ωστόσο, υπήρξαν και ορισμένα μικρά μεν, αξιοσημείωτα δε γεγονότα και περιστατικά που αξίζει να μνημονεύσουμε σ’ αυτή τη στήλη.
***
Κατ’ αρχήν αξίζει ν’ αναφερθούμε στα μηνύματα που συνέταξαν και απέστειλαν μέσω τηλεφωνικών μηνυμάτων (SMS) ορισμένοι εκ των υποψηφίων βουλευτών.
Όλοι μας, λάβαμε έστω και ένα τέτοιο μήνυμα στο κινητό μας τηλέφωνο από υποψήφιο/ α βουλευτή που δεν γνωρίζουμε ούτε κατ’ όψη (σ. σ. το ότι δεν μας γνωρίζει ούτε και εκείνος είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα), ο οποίος ή η οποία, μας ευχήθηκε στοργικά και αγαπησιάρικα καλό Πάσχα, μας εξήγησε σε λίγες γραμμές το νόημα της Ανάστασης του Χριστού (σ. σ. σύμφωνα με τη δική του/ της εκδοχή) και μας διαβεβαίωσε πως ό,τι κι αν γίνει θα είναι εδώ για μας και μετά (σ. σ. το μετά συνήθως δεν το διευκρινίζουν. Άρα, δεν ξέρουμε αν εννοούν μετά το Πάσχα, ή μετά τις εκλογές που είναι, μάλλον, το πιθανότερο).
Όσοι λάβαμε μόνο ένα μήνυμα από έναν/ μια υποψήφιο/ α θα πρέπει να θεωρούμε εαυτόν τυχερό καθώς υπήρξαν και περιπτώσεις που:
- Συμπολίτης μας έλαβε τόσα πολλά μηνύματα από διαφορετικούς υποψηφίους που αγανάκτησε και πέταξε το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο μάλιστα το κλαίει από τότε καθώς το είχε αγοράσει μόλις πριν ένα μήνα πληρώνοντας ένα σεβαστό ποσό αφού είναι τελευταίας τεχνολογίας, με τρεις κάμερες και ειδικό πρόγραμμα ν’ ανεβάζει καθημερινά στην προσωπική του σελίδα στο facebook μια φωτογραφία του με μια καλημέρα από κάτω και τρεις καρδούλες να τη συνοδεύουν, αποσπώντας κάθε φορά πάνω από διακόσια like.
- Άλλος συμπολίτης μας βρέθηκε αντιμέτωπος με την απειλή διαζυγίου από τη σύζυγο του καθώς λάμβανε μηνύματα μετά τις έντεκα και τις δώδεκα το βράδυ, κάτι συνηθισμένο και αναπόφευκτο τέτοιες μέρες όταν τα δίκτυα είναι υπερφορτωμένα, γεγονός που η συμβία του θεώρησε ύποπτο και ως ένδειξη απιστίας, αλλά τελικά αφού τα διάβασε με τα ίδια της τα μάτια, πείστηκε για την αθωότητα του συζύγου της.
***
Υποψήφιος/ α βουλευτής κατάφερε να πετύχει με την τρίτη φορά το όνομα υποψήφιου ψηφοφόρου, τον οποίο συνάντησε στην περιφορά του Επιταφίου, ανταλλάσσοντας μαζί του θερμότατη και εγκάρδια χειραψία, ζητώντας να μάθει τι κάνουν τα παιδιά, των οποίων την πρόοδο παρακολουθεί στενά και χαίρεται για τις επιτυχίες τους.
Έχοντας συγκρατήσει απ’ το όνομα που του ψιθύρισε ο συνεργάτης του μόνο το αρχικό Δ, ξεκίνησε με το πολυσύχναστο Δημήτρης, πέρασε στο όχι και τόσο συνηθισμένο Διονύσης και κατέληξε στο σπάνιο Δημοσθένης, όνομα στο οποίο ο ψηφοφόρος συναίνεσε κουνώντας συγκαταβατικά το κεφάλι, αποφεύγοντας να του πει πως τον λένε Παναγιώτη, όπως και ότι δεν έχει αποκτήσει ακόμα παιδιά, καθώς είχε μουδιάσει το χέρι του απ’ τη χειραψία και βιαζόταν να φύγει.
Σ’ αυτή την παγίδα σπάνια πέφτουν οι πιο έμπειροι υποψήφιοι, καθώς σε κάθε περίπτωση επιλέγουν να προσφωνήσουν τον/ την υποψήφιο/ α ψηφοφόρο με το επίθετο αγαπητέ/ αγαπητή, το οποίο και οικειότητα προσδίδει στο χαιρετισμό τους, αλλά και τους προφυλάσσει από τις κακοτοπιές. Επιπρόσθετα, σε καμιά περίπτωση δεν αναφέρονται συγκεκριμένα σε παιδιά ή σε σύζυγο, αλλά χρησιμοποιώντας τη γενική ερώτηση «όλα καλά;» αφήνουν στη διακριτική ευχέρεια του/ της ψηφοφόρου την πρωτοβουλία για το αν θέλει να τους κάνει κοινωνούς κάποιων προσωπικών του/ της θεμάτων. Πρακτική και τακτική πολύτιμη, που δεν διδάσκεται, δυστυχώς, σε κάποιο θρανίο, αλλά μαθαίνεται εμπειρικά και χρόνο με το χρόνο.