Ο τύπος και η κατασκευή των καταστημάτων που περιέβαλαν το χώρο της λαϊκής μας αγοράς περιμετρικά των οδών , Ιωάννου Μεταξά και σήμερα Εθνικής Αντίστασης, Πόντου, 4ης Αυγούστου-Δημοκρατίας και έκλεινε με το αντίστοιχο κομμάτι της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου.
Ο εσωτερικός χώρος εκθέσεως των προς πώληση εμπορευμάτων ήταν διαμορφωμένος σε 4 παράλληλες λωρίδες, Νότος-Βορράς, με σκέπαστρο τσιμεντοκατασκευή σε στιλ ανοικτού Λ (Φώτο Νο 2.) για την έκθεση του χώρου των προς πώληση εμπορευμάτων και αντίστοιχες ανοικτές για την κίνηση των αγοραστών και 4 εισόδους αυτοκινήτων για την μεταφορά και εναπόθεση των προς πώληση αγαθών και το αντίστοιχο για ότι περίσσευε από την πραμάτεια τους.
Σημειώνουμε ιδιαίτερα πως, κατά τη διάρκεια λειτουργίας της αγοράς δεν υπήρχε αυτοκίνητο εντός του χώρου της αγοράς, αλλά και τήρηση ωραρίου αρχής και τέλος της αγοράς, για εκφόρτωση και φόρτωση των αγαθών.
Να σημειώσουμε ακόμα πως, η κατανομή του χώρου της αγοράς έγινε, όσο ήταν δυνατό, κατά είδος προς πώληση.
Αυτό δεν σημαίνει πως η αγορά δούλευε ρολόι, είχε και εδώ τα παρατράγουδα της πότε, πότε……
Ο Σημερινός χώρος της αγοράς, όπως αναφέραμε και άλλοτε, χρησιμοποιούνταν για ζωαγορά, πλην της εβδομάδος του μεγάλου και ποικιλόμορφου πανηγυριού … ξεγνοιασιάς με τα, επί τσαντιριού θεατράκια, το γύρο του θανάτου, τη σκοποβολή και τα τεχνάσματα της, τους κρίκους με τα.. κέρδη, την ποικιλία των κέντρων με τις ντιζέζ αλλά και την ειδική πλευρά των χειροποίητων πανέμορφων χαλιών και όχι μόνο.