Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Δήμος Εορδαίας: Δράσεις με στόχο την προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη – Γεμίζει ξανά με ζωή και χαμόγελα το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής – Ξεκινάει αύριο η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Δήμος Εορδαίας: Δράσεις με στόχο την προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη – Γεμίζει ξανά με ζωή και χαμόγελα το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής – Ξεκινάει αύριο η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Μια σειρά δράσεων που σαν στόχο έχουν να προωθήσουν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης στην πόλη, που θα γίνουν από αύριο 16 μέχρι και τις 22 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Εορδαίας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Ευρύτερος στόχος του δήμου είναι να κάνει μια σειρά παρεμβάσεων στην πόλη που θα βελτιώσουν το κυκλοφοριακό και θα φέρουν το ποδήλατο και το περπάτημα στη ζωή των πολιτών.

Ο δήμαρχος Εορδαίας Π. Πλακεντάς επεσήμανε, στο πλαίσιο σχετικής συνέντευξης τύπου, ότι ένα χρόνο μετά μια – μια οι προεκλογικές δεσμεύσεις υλοποιούνται, ιδίως σε ό,τι αφορά στο κομμάτι βελτίωσης της κινητικότητας στην πόλη, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως: «Οι δράσεις αυτές, ευελπιστούμε και θέλουμε να είναι η αρχή για μια σειρά άλλων παρεμβάσεων. Βρισκόμαστε σε μια επίπεδη πόλη με σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα. Έχουμε την υποχρέωση να φέρουμε ηλεκτρικά ποδήλατα που θα χρησιμοποιήσει ο κόσμος, για να αφήσει το αυτοκίνητο στο σπίτι. Να αναδείξουμε τις αξίες του βαδίσματος. Κυρίως, αναβιώσουμε τη λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής που ήταν πολλά χρόνια παρατημένο».

Η προσπάθεια του δήμου είναι να δημιουργήσει δρώμενα, ευαισθητοποιώντας τις μικρότερες και μεγαλύτερες ηλικίες, προσέθεσε ο κ. Πλακεντάς. Μάλιστα δεν παρέλειψε να προαναγγείλει μια σειρά αλλαγών στο κομμάτι της κινητικότητας στην πόλη, μετά και την σχετική παρουσίαση, σε πρώτη φάση της μελέτης κινητικότητας για την πόλη, που ξεκίνησε την προηγούμενη δημοτική αρχή και ολοκληρώθηκε τώρα. Πάνω στη μελέτη αυτή ο δήμος θα κινηθεί ώστε να κάνει βελτιώσεις στο κυκλοφοριακό κομμάτι. Μάλιστα, στο ίδιο πλαίσιο, ο δήμος σχεδιάζει και δίκτυο ποδηλατοδρόμων.

Όπως τόνισε από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Πολιτισμού- Αθλητισμού και Δημοσίων Σχέσεων Μαρία Αντωνιάδου, σκοπός των δράσεων είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών για την εισαγωγή και προώθηση των βιώσιμων τρόμων μετακίνησης για τη μεταφορά στον τοπικό ιστό και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης.

Ο Δήμος Εορδαίας συμμετέχει για πρώτη φορά στο πρόγραμμα, εστιάζοντας στην αλλαγή των συμπεριφορών μετακίνησης των δημοτών , επιλέγοντας το ποδήλατο, το βάδισμα και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με σύνθημα: Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους

Για την προσπάθεια αυτή ο δήμος με τη συμμετοχή συλλόγων, φορέων δημιούργησε ένα πλούσιο πρόγραμμα, που ωστόσο θα είναι περιορισμένο για το κοινό. Η αρχή γίνεται σήμερα 16/9 με λαμπαδηδρομία από το δημαρχείο Εορδαίας, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια εκδηλώσεων θα υπάρχει περίπτερο ενημέρωσης για το κοινό, ενώ για τα μικρά παιδιά θα κληρωθούν την τελευταία ημέρα και ποδήλατα.

Επίσης, οι σύλλογοι δρομέων και οδοιπόρων θα κάνουν μια λαμπαδηδρομία φόρο τιμής στους νεκρούς του κορωνοϊού. Η ίδια εξέφρασε την ελπίδα ότι ο πολίτης θα αλλάξει τρόπο μετακίνησης στην πόλη, στηρίζοντας το ποδήλατο και την ηλεκτροκίνηση.

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος   Παιδείας, Εθελοντισμού και Κοινωνικής Μέριμνας Ρούλα Σεβαστού ανακοίνωσε πως μετά από πολλά χρόνια γίνεται πλέον λειτουργικός ο χώρος του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, ώστε να είναι επισκέψιμος από τα παιδιά. Ήδη έγιναν οι πρώτες εργασίες αποκατάστασης, μάλιστα εκεί θα γίνουν δράσεις στο πλαίσιο της εβδομάδας κινητικότητας. Στο πάρκο δημιουργείται ένα κατάλληλο περιβάλλον για παιδιά, κυρίως της α/θμιας εκπ/σης, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να διδαχθούν την κυκλοφοριακή αγωγή, τόνισε η ίδια. «θα χαρούμε να δούμε το πάρκο να γεμίζει με ζωή και χαμόγελα», προσέθεσε.

Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα:

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

297 νέα κρουσματα σήμερα Κυριακή στη χωρα- Μειωμένα και στη Δυτική Μακεδονία

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Chef-T-Elia: Ένα σύγχρονο μεζεδοπωλείο στην «καρδιά» της Πτολεμαΐδας Ελεύθερος με ...