– Ο πρύτανης «μάζεψε κακήν κακώς» τα της εισαγγελικής παρέμβασης στη χτεσινή συνεδρίαση της Συγκλήτου
Εμμένει η αναταραχή στην φοιτητική κοινότητα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με την Πρυτανεία του ιδρύματος να παραμένει για τρίτη συνεχόμενη ημέρα υπό κατάληψη, αντιδρώντας στο συγχώνευση με το ΤΕΙ, ενώ χθες Πέμπτη ξεκίνησαν και καταλήψεις σ τα τμήματα Μηχανικών Περιβάλλοντος και Μηχανολόγων Μηχανικών. Μάλιστα, αναμένεται εντός της ημέρας και η απόφαση του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών για κατάληψη ή μη.
Σε αυτό το κλίμα, το βράδυ της Πέμπτης συνεδρίασε, εκτάκτως, η Σύγκλητος του ιδρύματος μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η προωθούμενη Εισαγγελική Παρέμβαση για τη λήξη της κατάληψης. Παρότι στις δηλώσεις του προς μέσα ενημέρωσης αλλά και κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Αντώνης Τουρλιδάκης διέψευσε τα περί παρέμβασης του Εισαγγελέα, φάνηκε να εκφέρει δύο διαφορετικές απόψεις, αφού το πρωί της ίδιας ημέρας αυτός ήταν που ενημέρωνε σχετικά τους φοιτητές. Ο πρύτανης αναγκάστηκε να τα «μαζέψει» κακήν κακώς, μετά την αναταραχή που προκάλεσε κατά τη διάρκεια της ημέρας στη φοιτητική κοινότητα, μια εξέλιξη που προκάλεσε ήδη ανακοινώσεις από μερίδα φοιτητών. Μάλιστα την «προωθούμενη» παρέμβαση Εισαγγελέα» αλλά και τη στοχοποίηση φοιτητών και την παράδοση σχετικής λίστας προς τις εισαγγελικές αρχές από την Πρυτανεία, καταδικάζει με σχετική ανακοίνωση η «Επιτροπή Αγώνα του Πολυτεχνείου».
Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι πληροφορίες για Εισαγγελική παρέμβαση δεν προκύπτουν μόνο από φοιτητές, αλλά και από ακαδημαϊκούς κύκλους. Οι εν λόγω πληροφορίες, του «e-ptolemeos.gr», επιβεβαιώνονται τόσο από εκπαιδευτικούς όσο και διοικητικούς κύκλους του Πανεπιστημίου. Την ίδια ώρα, οι φοιτητές έχουν αποφασίσει να εμμείνουν σε επ’ αόριστον κατάληψη της Πρυτανείας και των τμημάτων και ζητούν σαφή ενημέρωση για την πρόοδο των συζητήσεων που αφορά τη συγχώνευση και το προφίλ των πτυχίων τους.
«Δεν θα μας εκφοβίσουν» λέει ο εκπρόσωπος των φοιτητών στη Σύγκλητο
Εντωμεταξύ, με δήλωσή του ο εκπρόσωπος των φοιτητών στη Σύγκλητο, Γιάννης Ορφανίδης, καυτηριάζει την προσπάθεια των πρυτανικών αρχών να εκφοβίσουν και να καταστείλουν την αγώνα των φοιτητών, επισημαίνοντας τα εξής:

































