Ζητήματα που απασχολούν την υλοποίηση δημόσιων έργων μέσω του «Πυλώνα 3» του Μηχανισμού Δίκαιης Μετάβασης, τη χρηματοδότηση μελετών για σημαντικά έργα της Δυτικής Μακεδονίας, θέματα τηλεθερμάνσεων, αλλά και την εξέλιξη των έργων στην Ακρινή, συζήτησαν στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Αμανατίδης με τον Αν. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Νίκο Παπαθανάση.
Οι δύο άντρες έθεσαν επί τάπητος την ανάγκη απλοποίησης και επιτάχυνσης των διαδικασιών σχεδιασμού, ένταξης και υλοποίησης των έργων του σημαντικού για τη Δυτική Μακεδονία Πυλώνα 3, που αφορά τα δημόσια έργα, με τον Γιώργο Αμανατίδη να έχει θέσει το ζήτημα της ανακατανομής πόρων για το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο και στον Πρωθυπουργό στην πρόσφατη συνάντησή τους.
Παράλληλα συζητήθηκε η χρηματοδότηση των μελετών που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν σημαντικά έργα της περιοχής, ενώ στο θέμα των δικτύων τηλεθερμάνσεων των οικισμών, ζητήθηκε η χρηματοδότηση των λεβήτων φυσικού αερίου για την οποία διαμορφώθηκε το πλάνο υλοποίησης και αναμένεται άμεσα η έκδοση πρόσκλησης.
Τέλος, για την προώθηση των έργων της Ακρινής, ο Υπουργός υπενθύμισε στον Περιφερειάρχη πως αποτελεί προσωπική του δέσμευση η χρηματοδότηση από πόρους του Πράσινου Ταμείου και του Πυλώνα ΙΙΙ.