Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Στροφές Κοίλων: Στο σκοτάδι το πιο επικίνδυνο σημείο του εθνικού οδικού δικτύου – Δεν λειτουργεί εδώ και μήνες ο ηλεκτροφωτισμός λόγω βραχυκυκλώματος

Στροφές Κοίλων: Στο σκοτάδι το πιο επικίνδυνο σημείο του εθνικού οδικού δικτύου – Δεν λειτουργεί εδώ και μήνες ο ηλεκτροφωτισμός λόγω βραχυκυκλώματος

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Βυθισμένο στο σκοτάδι είναι εδώ και μερικούς μήνες ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου στο Νομό Κοζάνης. Στην εθνική οδό Κοζάνης – Πτολεμαΐδας, δεν λειτουργεί ο φωτισμός στο τμήμα με τις στροφές στο «Κλιούγκι», όπου έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία ατυχήματα, με αποτέλεσμα να αυξάνουν οι κίνδυνοι πρόκλησης σοβαρού τροχαίου δυστυχήματος.

Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχει προκληθεί βραχυκύκλωμα, εξαιτίας του οποίου διακόπηκε η ηλεκτροδότηση, στον άκρως προβληματικό δρόμο με τις αλλεπάλληλες στροφές και την «ανάποδη» κλίση του οδοστρώματος. Δυστυχώς, η μη επιδιόρθωση της βλάβης επί μακρόν, τόσο στον φωτισμό του συγκεκριμένου σημείου όσο και σε άλλα τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου, δεν είναι άσχετη με την μνημονιακή πολιτική λιτότητας που διάγει η χώρα, μαζί και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. «Κινούμαστε σύμφωνα με τα οικονομικά που έχουμε στην διάθεσή μας και βγάζουμε κάθε χρόνο εργολαβίες συντήρησης ηλεκτροφωτισμού στους κόμβους του εθνικού οδικού δικτύου. Όμως για να βγάλουμε μια εργολαβία πρέπει πρώτα να έχουμε εξασφαλισμένα τα χρήματα, τα οποία δεν υπάρχουν πάντα, ειδικά στη σημερινή δύσκολη συγκυρία», δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» αρμόδια πηγή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Σημείωσε πάντως, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία δημοπρασία για την συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού στο εθνικό οδικό δίκτυο. Μάλιστα οι προσφορές ανοίγουν την προσεχή Τρίτη 25 Απριλίου και εκτιμάται ότι σύντομα θα υπάρξει ανάδοχος και θα υπογραφεί η σύμβαση. Το έργο είναι προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, ωστόσο οι ανάγκες συντήρησης ηλεκτροφωτισμού είναι μεγάλες και κατά συνέπεια μπορεί και να μην επαρκέσουν τα χρήματα για την κάλυψη όλων των αναγκών. Πάντως, για το συγκεκριμένο πρόβλημα στις στροφές των Κοίλων, υπάρχει η διαβεβαίωση ότι η απαιτούμενη παρέμβαση θα γίνει με την προαναφερθείσα εργολαβία. Αλλά ακόμη κι’ αυτό να συμβεί, μέχρι να αναδειχθεί ανάδοχος, να υπογραφεί η σύμβαση και να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες, θα πάρει αρκετό καιρό για τη  ηλεκτροδότηση του δρόμου. Σύμφωνα με τους αρμόδιους η βλάβη μπορεί να προκλήθηκε από την διάβρωση των αγωγών δεδομένου ότι η εγκατάσταση είναι παλιά ή ίσως και από τρωκτικά που «έφαγαν» τα καλώδια.

Να σημειωθεί ότι σε ολόκληρο το εθνικό οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας υπάρχουν 112 φωτιζόμενοι κόμβοι, με 3.000 φωτιστικά σώματα. Με μια εργολαβία που έγινε πέρυσι έγιναν παρεμβάσεις συντήρησης ηλεκτροφωτισμού στο Άνω Βόιο, στη Μπάρα Σιάτιστας, στη Φλώρινα, στα Γρεβενά κ.λ.π. Ο λογαριασμός ρεύματος που πληρώνει στη ΔΕΗ η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για τον ηλεκτροφωτισμό των εθνικών οδών ανέρχεται σε 440.000 ευρώ ετησίως, ποσό το οποίο οι αρμόδιες υπηρεσίες θεωρούν υπέρογκο στη σημερινή εποχή της κρίσης και της έλλειψης πόρων.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας