Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Στο «ψυγείο» η Κοζάνη- Βλάβη των μονάδων στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου έκοψε την Τηλεθέρμανση- Έντονη δυσαρέσκεια στους πολίτες

Στο «ψυγείο» η Κοζάνη- Βλάβη των μονάδων στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου έκοψε την Τηλεθέρμανση- Έντονη δυσαρέσκεια στους πολίτες

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email






Σοβαρή βλάβη στις μονάδες 3 και 4 του Αγίου Δημητρίου, αλλά και η προγραμματισμένη συντήρηση στη μονάδα 5, φαίνεται πως είναι οι αιτίες της μη τροφοδότησης στην Τηλεθέρμανση της Κοζάνης, με τη ΔΕΥΑΚ να βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τη διοίκηση του σταθμού καθώς η πόλη κινδυνεύει να παγώσει ολοκληρωτικά.

Τα λεβητοστάσια της ΔΕΥΑΚ είναι αδύνατον να λειτουργήσουν χωρίς έστω μία μονάδα, θέμα που αναμένεται να λυθεί εντός των επόμενων ωρών με κύριο μέλημα όλων των πλευρών να είναι η τροφοδότηση της πόλης με τηλεθέρμανση, τουλάχιστον τις βραδινές ώρες.

Update: Πότε θα ξεκινήσει η λειτουργία της τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη

Η συγκυρία των καλών για την εποχή θερμοκρασιών που επικρατούν, χαρακτηρίζεται σαφώς ευτύχημα, οι βραδινές ώρες θα είναι δύσκολες αν το πρόβλημα συνεχιστεί.

Συνεργεία της ΔΕΗ κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να αποκαταστήσουν τη βλάβη στη μονάδα 3, με το πρόβλημα στην 4 να δείχνει αυτή τη στιγμή πιο σοβαρό.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πλήρη λειτουργία αύριο το βράδυ, με την Κοζάνη πάντως να δοκιμάζεται ακόμα μία φορά εν μέσω χειμερινής περιόδου από τις βλάβες είτε στη ΔΕΗ είτε στην Τηλεθέρμανση, αλλά και με επιλογές να μη μπαίνουν στο σύστημα ηλεκτροδότησης μονάδες απαραίτητες για τη θερμική ενέργεια της πόλης.

Τα σχόλια των πολιτών είναι πάρα πολλά και φυσικά έχουν να κάνουν με το ζήτημα της απολιγνιτοποίησης  το οποίο θα δημιουργήσει θέμα και στη θέρμανση των πόλεων της Δυτικής Μακεδονίας, αν δε βρεθεί άμεσα λύση.

Πάντως το σημερινό περιστατικό οφείλεται ξεκάθαρα σε τεχνική βλάβη των μονάδων και όχι σε κάποια άλλη επιλογή.

Ζήσης Πιτσιάβας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Κορωνοϊός: Νέα κλειστά τμήματα σε σχολεία του Νομού Κοζάνης

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Σύμφωνα με τη λίστα του υπουργείου Παιδείας έχουμε: Αναστολή λειτουργίας στην ΣΤ΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου Πλατανορρεύματος ...