Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Στο ακροατήριο του Τριμελούς Κακουργιοδικείου Δυτ. Μακεδονίας η δίκη για τα δάνεια «μαϊμού»

Στο ακροατήριο του Τριμελούς Κακουργιοδικείου Δυτ. Μακεδονίας η δίκη για τα δάνεια «μαϊμού»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

 

Εκδικάζεται σήμερα στο Τριμελές Κακουργιοδικείο Δυτικής Μακεδονίας, η πολύκροτη δίκη για τα κτηνοτροφικά δάνεια «μαϊμού», που δόθηκαν με τη …σέσουλα στα Γρεβενά το 2008 και κόστισαν 1,6 στο δημόσιο.

Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί την προηγούμενη Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, αλλά λόγω παρέλευσης της ώρας, μετατέθηκε για τις 27 Οκτωβρίου. Κατηγορούμενοι είναι οι Διονύσιος Λόλας, διευθυντής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Γρεβενών την επίμαχη περίοδο και ο Ευάγγελος Σχοινάς, υποδιευθυντής του υποκαταστήματος Γρεβενών της ΑΤΕ, την ίδια περίοδο. Ο πρώτος είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Γρεβενών με φυλάκιση 2 ετών. Άσκησε έφεση κατά της απόφασης και το Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας, μείωσε την ποινή σε φυλάκιση 20 μηνών. Τώρα κάθεται και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αυτή τη φορά στο Τριμελές κακουργιοδικείο Κοζάνης. Ο Ε. Σχοινάς, είναι για πρώτη φορά κατηγορούμενος, μετά από μήνυση ενός κτηνοτρόφου, του Παναγιώτη Μαρκόπουλου. Επίσης, ίδια ποινή μ’ αυτή του Δ. Λόλα, επιβλήθηκε από τα προαναφερόμενα δικαστήρια και στην Χριστίνα Σαλτσίδου, η οποία έλαβε δάνειο παράτυπα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η κομπίνα ήταν καλά στημένη, καθώς χορηγούνταν ψευδείς βεβαιώσεις σε δήθεν κτηνοτρόφους για εκτροφή χοιρομητέρων, με βάση τις οποίες οι τελευταίοι έπαιρναν άτοκα δάνεια που βεβαίως δεν δικαιούνταν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από έλεγχο που έγινε από το ΣΔΟΕ στην ΑΤΕ και στην Διεύθυνση Κτηνιατρικής Γρεβενών, προκύπτει ότι δόθηκαν παράτυπα 92 δάνεια, ύψους 1.620.000 ευρώ. Τα νόμιμα δάνεια ήταν 105, ύψους, μόλις 600.000 ευρώ. Δηλαδή στα «μαϊμού» δάνεια δόθηκε ένα εκατομμύριο ευρώ παραπάνω σε σχέση με τα νόμιμα δάνεια.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ξεκινάει από αύριο η μεταφορά ασθενών από την Παθολογική του Μαμάτσειου στη «Euromedica» – Λ. Πελτέκης (επιστημονικός Δ/ντης): «Συστράτευση για το κοινό καλό» -VIDEO από το Top Channel

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ξεκινάει από αύριο Τετάρτη η αποσυμφόρηση του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, μιας και μετά από σχετική σύμβαση που υπογράφηκε ...