Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Στήθος με στήθος η μάχη για τις πρώτες θέσεις στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι διεκδικούν τη θέση του Συντονιστή στη Νομαρχιακή και περιφερειακή Επιτροπή

Στήθος με στήθος η μάχη για τις πρώτες θέσεις στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι διεκδικούν τη θέση του Συντονιστή στη Νομαρχιακή και περιφερειακή Επιτροπή

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Μάχη στήθος με στήθος δόθηκε στις πρώτες θέσεις της Νομαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής Κοζάνης και στην Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την νομαρχιακή συνδιάσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου.

Τώρα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην εκλογή του Συντονιστή της οργάνωσης Κοζάνης και στην 5μελή γραμματεία, ενώ ακόμη μεγαλύτερο είναι το ενδιαφέρον για την εκλογή του γραμματέα του Συντονιστικού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Μεταξύ των δύο βασικών τάσεων που υπάρχουν μέσα στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται μεγάλη μάχη, στις εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν, ίσως εντός της εβδομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τη θέση του Συντονιστή της Ν.Ε. φέρονται να διεκδικούν οι Μιμίκος Κώστας, Πασαλίδης Κώστας και Κουζιάκης Χάρης. Βεβαίως, μετά από ζυμώσεις μέσα στις τάσεις, μπορεί κάποιος να αποσύρει ή να προκύψει άλλη υποψηφιότητα.

Για το Περιφερειακό Συντονιστικό Δυτικής Μακεδονίας, θα κονταροχτυπηθούν οι Αποστολίδης Γιάννης και Κωνσταντινίδης Βασίλης. Ο τελευταίος υπό προϋποθέσεις μπορεί να διεκδικήσει τη θέση του Συντονιστή της Ν.Ε. Κοζάνης, οπότε να μην είναι υποψήφιος για το Περιφερειακό, όπου ίσως δούμε άλλη υποψηφιότητα.

Στη Συντονιστική Νομαρχιακή Κοζάνης, κατά σειρά ψήφων εκλέχτηκαν οι: Αποστολίδης Γιάννης 39, Μιμίκος Κώστας 38, Κουζιάκης Χάρης 37, Καραμπίκας Θεοχάρης 35, Δάλλας Χάρης 34, Μούσιος Ευάγγελος 34, Τσίκας Στέφανος 34, Μπαλάς Νίκος 33, Κωνσταντινίδης Βασίλης 32, Πασαλίδης Κώστας 32, Αβραμίδης Γιώργος 32, Ανδρεάδου Χιονία 27, Κατσίδου Ευγενία 27.

Ακολουθούν χωρίς να εκλέγονται και είναι αναπληρωματικοί, καθώς παραχωρούν τη θέση τους σε ισάριθμες γυναίκες, λόγω ποσόστωσης, οι: Χαραλαμπίδης Γιώργος 27, Κοτσελίδης Τάσος 21, Τιούκαλιας Γιάννης 21 και Κουτσοσίμος Μανόλης 21.

Εκλέγονται με ποσόστωση οι εξής γυναίκες: Παπαδοπούλου Λίτσα 18, Μιχελάκη Ευθυμία 16, Ανδρεοπούλου Αθανασία 15 και Στυλίδου Ίνα 12.

Άλλοι αναπληρωματικοί είναι οι: Χαραλαμπίδου Μαρία 12, Κεχαΐδης Ιορδάνης 9 και Διαμαντόπουλος Γιώργος 8.

Για το Περιφερειακό Συντονιστικό Δυτικής Μακεδονίας, από την Κοζάνη εκλέχτηκαν οι: Αποστολίδης Γιάννης 42, Κωνσταντινίδης Βασίλης 42. Αναπληρωματικός ο Μιμίκος Κώστας 16.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στην 17μελή Νομαρχιακή Επιτροπή, τα 13 μέλη είναι καινούργια και μόνο 4 ήταν και στην απερχόμενη.

Ως προς την πολιτική ουσία της νομαρχιακής συνδιάσκεψης, ο γραμματέας Οργανωτικού, Πέτρος Καραγιώργος, υποστήριξε ότι στα δύο χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο απολογισμός είναι πλούσιος και το έργο περιλαμβάνεται σε ειδική μπροσούρα 16 σελίδων. Εμφανίστηκε αισιόδοξος για το κλείσιμο της αξιολόγησης, υπογραμμίζοντας ότι «τα πράγματα θα είναι καλύτερα μετά τη συμφωνία». Δανείστηκε μάλιστα τη φράση του πρωθυπουργού, λέγοντας «περνάμε τον κάβο», μετά θα καλυτερεύσουν τα πράγματα, αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά, «μην περιμένετε άλματα, θέλει υπομονή, η Ελλάδα είναι σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς ο κάθε Έλληνας και Ελληνίδα χρωστά πάνω από 30.000 ευρώ και κάθε πενταμελής οικογένεια χρωστά 150.000 ευρώ. Ωστόσο, η εκτίμηση η δική μας είναι ότι θα τα καταφέρουμε».

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε αυτοκριτικά, λέγοντας: «για να είμαστε ειλικρινείς, υποτιμήσαμε αυτό που έλεγαν οι παλιοί αριστεροί, άλλο κυβέρνηση, άλλο αντιπολίτευση. Την κυβέρνηση την πήραμε – μαζί με άλλα κόμματα – την εξουσία είναι δύσκολο να την πάρεις στην Ελλάδα».

Στις εργασίες της νομαρχιακής συνδιάσκεψης συμμετείχαν οι τέσσερις βουλευτές Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας