Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Στις 15 Ιουνίου αναλαμβάνει καθήκοντα ο νέος Αντιπεριφερειάρχης- Δεν παραιτείται από το ΤΕΕ ο Στέργιος Κιάνας- Παραμένει στον Κασαπίδη το μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη Δίκαιη Μετάβαση

Στις 15 Ιουνίου αναλαμβάνει καθήκοντα ο νέος Αντιπεριφερειάρχης- Δεν παραιτείται από το ΤΕΕ ο Στέργιος Κιάνας- Παραμένει στον Κασαπίδη το μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη Δίκαιη Μετάβαση

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στις 15 Ιουνίου αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντά του ο Στέργιος Κιάνας, ως ο νέος Αντιπεριφερειάρχης της Δυτικής Μακεδονίας, με το «χαρτοφυλάκιο» της Δίκαιης Μετάβασης να είναι το μεγάλο θέμα που θα ασχοληθεί.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι πλέον συμβολική, καθώς είναι η μέρα που ξεκινάει η επίσκεψη του Κωστή Μουσουρούλη στην Δυτική Μακεδονία και έτσι ο νέος Αντιπεριφερειάρχης μπαίνει κατευθείαν στα βαθιά, αφού επί 10 ημέρες τουλάχιστον τα πάντα στην περιοχή θα κινούνται γύρω από τα ζητήματα της Δίκαιης Μετάβασης.

Ο τίτλος της νέας Αντιπεριφέρειας θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες, «Σχεδιασμού Αναπτυξιακής Μετάβασης», με το Στέργιο Κιάνα, να είναι από τους ανθρώπους που έχουν παρακολουθήσει αρκετές από τις συνεδριάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής για τη Δίκαιη Μετάβαση, καθώς αποτελούσε εξ αρχής την επιλογή του Περιφερειάρχη, Γιώργου Κασαπίδη, για τη συγκεκριμένη θέση.

Όπως λένε στον «Π» στενοί συνεργάτες του, ο Περιφερειάρχης συνεχίζει να έχει την πλήρη ευθύνη για το χειρισμό του θέματος της Δίκαιης Μετάβασης, ενισχύοντας με την τοποθέτηση το νέου Αντιπεριφερειάρχη την προσπάθεια για το μεγάλο εγχείρημα που καλείται να φέρει εις πέρας η Δυτική Μακεδονία.

Ο Στέργιος Κιάνας από την πλευρά του καλείται να συμβάλει μέσω της τεχνοκρατικής αντίληψης των πραγμάτων στο σχεδιασμό της Περιφέρειας, ενώ φαίνεται πως θα έχει και το συντονισμό των τουλάχιστον 5 υποομάδων οι οποίες θα δημιουργηθούν μέσα από την Ομάδα Εργασίας η οποία συνεδρίασε για πρώτη φορά τη Δευτέρα.

Σε ότι έχει να κάνει με το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Μακεδονίας, όπου ο Στέργιος Κιάνας κατέχει τη θέση του Προέδρου, όλες οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως δε θα υπάρξει κάποια αλλαγή μιας και κάτι τέτοιο ούτε ζητήθηκε από τον Περιφερειάρχη, αλλά δεν δείχνει να είναι και πρόθεση του νέου Αντιπεριφερειάρχη.

Μάλιστα το θέμα δε συζητήθηκε καν στη χθεσινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, με κανένα από τα μέλη της να μη θέτει ζήτημα σύγκρουσης αρμοδιοτήτων για το Στέργιο Κιάνα.

Το σκεπτικό που υπάρχει στην Περιφέρεια είναι πως ο Γιώργος Κασαπίδης, με την επιλογή του ενισχύει και τιμά το ρόλο του ΤΕΕ στην πιο δύσκολη μάχη που καλείται να δώσει η Δυτική Μακεδονία, ενώ και από την πλευρά του Επιμελητηρίου υπάρχει η άποψη πως δίνεται η ευκαιρία στον τεχνικό κόσμο της περιοχής να προωθήσει τις θέσεις του ακόμα περισσότερο στο σχεδιασμό για την επόμενη μέρα.

Ζήσης Πιτσιάβας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας