Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εισηγήθηκε τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης με ψήφους 3-2. Η ΕΕΑ ανακαλεί το πιστοποιητικό συμμετοχής του Δικεφάλου για πολυιδιοκτησία και της Ξάνθης για το μετοχολόγιο.
Την Πέμπτη (27/1) ήταν προγραμματισμένη η συνεδρίαση της ΕΕΑ αναφορικά με τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη και το θέμα της πιθανής πολυιδιοκτησίας που είχε συζητηθεί προ ημερών, κατόπιν καταγγελίας του Ολυμπιακού. Η επιτροπή με ψήφους 3-2 εισιγήθηκε την αποβολή των δύο ΠΑΕ από το πρωτάθλημα και συνεπώς τον υποβιβασμό τους.
Η υπόθεση πλέον περνάει στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Super League, όπου θα κριθεί το μέλλον των δύο ΠΑΕ. Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός είχε καταγγείλει τις δύο ομάδες στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και είχε ζητήσει να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις από τις κείμενες διατάξεις του νόμου.

























![[ ΠΩΛΗΘΗΚΕ ] Πωλείται στην Πτολεμαΐδα διαμέρισμα 120 τ.μ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ)](https://e-ptolemeos.gr/wp-content/uploads/2026/01/spiti-pwlisi-350x250.jpg)




