Αρχική > Slider > Σχέδιο για την επόμενη μέρα: Δεν μας τα λέει καλά η Κυβέρνηση – Γράφει ο Αντώνης Κ. Πουγαρίδης

Σχέδιο για την επόμενη μέρα: Δεν μας τα λέει καλά η Κυβέρνηση – Γράφει ο Αντώνης Κ. Πουγαρίδης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Διανύουμε τον έκτο μήνα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Στο πέρας της περιόδου χάριτος που δικαιούτο η νέα κυβέρνηση, η Δυτική Μακεδονία βρίσκεται υπό την απειλή της βίαιης απολιγνιτοποίησης που θα οδηγήσει στην ερημοποίηση της περιοχής.
Ο Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε με όλους τους τρόπους – ακόμα και από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης – πως η Δυτική Μακεδονία θα απολαύσει αντισταθμιστικά οφέλη, τα οποία θα απαλύνουν τις πληγές της αποβιομηχάνισης. Πως θα υπήρχε οργανωμένο σχέδιο για την ομαλή μετάβαση της περιοχής.
Οι μέρες και οι μήνες περνούν, και δεν έχουμε δει τίποτα. Κανένα πρόγραμμα, κανένα σχέδιο. Αντίθετα, μέσω νεότερων δηλώσεων του Πρωθυπουργού, αλλά και διεργασιών εντός της ΔΕΗ, βλέπει κανείς ότι επιχειρείται η επιτάχυνση της βίαιης μετάβασης. Σαν αποτέλεσμα, εντείνεται η λαϊκή και θεσμική αγωνία των πολιτών για την επόμενη μέρα. Η αγωνία αυτή, εκφράστηκε με τον πλέον σαφή τρόπο στην ημερίδα του Δήμου Εορδαίας για το ενεργειακό μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας.
Η καταιγιστική αφωνία της Κυβέρνησης και των γαλάζιων Βουλευτών για το θέμα, έχει αναστατώσει για τα καλά την κοινωνία, τη στιγμή που οι εργολαβικοί εργαζόμενοι έχουν ξεκινήσει να αποδεσμεύονται με ταχείς ρυθμούς από τις δουλειές τους. Η ανεργία τους επόμενους μήνες θα ανεβαίνει καταιγιστικά, ενώ εμείς μέρα με τη μέρα διαπιστώνουμε πως η Κυβέρνηση δεν είχε κανένα σχέδιο. Ο πήχης σηκώθηκε ψηλά και ο χρόνος τελειώνει.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Αντώνης Πουγαρίδης

Είναι ο Εκδότης της εφημερίδας "Πτολεμαίος" από μικρή ηλικία φορτώθηκε την ταμπέλα του εκδοτικού κατεστημένου. Είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός.