Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Σχεδιάζεται μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο στη Βλάστη -Πληθώρα αιτήσεων για φωτοβολταϊκά και αιολικά στο Ν. Κοζάνης

Σχεδιάζεται μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο στη Βλάστη -Πληθώρα αιτήσεων για φωτοβολταϊκά και αιολικά στο Ν. Κοζάνης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Την ώρα που συρρικνώνεται η λιγνιτική παραγωγή στο ενεργειακό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, λόγω στροφής της χώρας μας σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ελέω επιταγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για καθαρή παραγωγή ενέργειας, φουντώνει το ενδιαφέρον για επενδύσεις σε αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα στο Νομό Κοζάνης.

Εκτός από τα μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα που σχεδιάζει η ΔΕΗ σε ξοφλημένα ορυχεία στις περιοχές του Δήμου Εορδαίας, του Δήμου Κοζάνης και του Δήμου Αμυνταίου, έχει κατατεθεί πλήθος αιτήσεων για τη δημιουργία φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων στην περιοχή, μέσα στην επόμενη πενταετία.

Εκτός από το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο που ετοιμάζει η ΔΕΗ σε παλιά ορυχεία της περιοχής, ένα από τα μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα που σχεδιάζονται στην Εορδαία πρόκειται να δημιουργηθεί στην Τοπική Κοινότητα Βλάστης Εορδαίας, στη θέση Τούμπα- Κοκκινόμπαρα, ισχύος 100 MW,  σύμφωνα με την αίτηση που κατέθεσε η εταιρεία SKGR PV14 MON IKE.

Η ίδια εταιρεία έχει καταθέσει αίτηση και για ένα δεύτερο μεγάλο φωτοβολταϊκό  στη Δημοτική Ενότητα Αγίας Παρασκευής του Δήμου Εορδαίας, στη θέση «Μαστός», ισχύος 60 MW.

Αιτήσεις για τη δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων κυρίως στην περιοχή της Εορδαίας έχει καταθέσει και η εταιρεία ΓΙΟΥΒΙ ΕΛΛΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στις περιοχές Σπηλιά του Μουρικίου, καθώς και στην Αγία Παρασκευή στις θέσεις  Μουτσάρα και Μπόσκα.

Αιτήσεις για τη δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων έχουν κατατεθεί και για την περιοχή “Πετρόβουνο” Κοζάνης ισχύος 18MW καθώς και στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού, στη Δημοτική Ενότητα Σερβίων στη θέση Δοβρας 18MW

Η εταιρεία ECOSOLAR M. IKE έχει καταθέσει αιτήσεις για τη δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων σε περιοχές του Δήμου Κοζάνης και συγκεκριμένα στη Νέα Καρδιά, στη Νέα Νικόπολη στις θέσεις Πέτρα και Άγιος Ιωάννης, στην Καλαμιά στη θέση Κοκκινοράχι, στα Αλωνάκια στη θέση Κέρδωμα, αλλά και για την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Δημητρίου Υψηλάντη, στο Μαυροδένδρι στη θέση Άγιος Μηνάς.

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και για επενδύσεις σε αιολικά πάρκα. Εταιρεία έχει καταθέσει αίτηση για δημιουργία αιολικού πάρκου στο Δήμο Βοΐου και συγκεκριμένα στο Άσκιο στη θέση Μέλλια, ισχύος 10.8MW.

Αιτήσεις για τη δημιουργία αιολικών πάρκων σε περιοχές του Ασκίου  όρους που ανήκουν στο Δήμο Βοΐου ή στη Βλάστη Εορδαίας, έχει καταθέσει και η εταιρεία WIND ENERGY FACILITY και συγκεκριμένα στο Άσκιο Κορυφη Γαβρα, στη Βλάστη στη θέση Σουβια, στον Μπεκρεβενίκο, στη θέση Πύργος Βλάστης, στο Άσκιο στη θέση Προφήτης Ηλίας, επίσης στο Άσκιο στη θέση Ανάληψις καθώς και στη θέση Προσήλιο.

Από το αρχείο αιτήσεων της ΡΑΕ για χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ προκύπτει ότι η ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε. ανανεώσιμες σχεδιάζει πολλά μικρά φωτοβολταϊκά πάρκα στις περιοχές της Εορδαίας, σε περιοχές του Δήμου Κοζάνης και του Αμυνταίου -σε Αναργύρους και Φιλώτα, ως εξής:

ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ 1 ισχύος 29.99516

ΠΕΡΔΙΚΚΑΣ 5 ισχύος 24.99276

ΠΕΡΔΙΚΚΑΣ 2 ισχύος 19.99998

ΧΑΡΑΥΓΗ 5 ισχύος 14.99758

ΠΕΡΔΙΚΚΑΣ 4 ισχύος 14.99758

ΕΞΟΧΗ 7 ισχύος 9.99518

ΧΑΡΑΥΓΗ 6 ισχύος 9.99518

ΠΕΡΔΙΚΚΑΣ 6 ισχύος 49.99514

ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ 2 ισχύος 9.99518

ΠΕΡΔΙΚΚΑΣ 1 ισχύος 14.99758

ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ 1 ισχύος  24.99276

ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ 3 ισχύος 14.99758

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΛΙΑ ΑΜΠΕΛΙΑ 2 ισχύος 7.49398

ΕΞΟΧΗ 6 ισχύος 49.99514

ΠΕΡΔΙΚΚΑΣ 3 ισχύος 9.99518

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΛΙΑ ΑΜΠΕΛΙΑ 1 ισχύος 7.49398

ΕΞΟΧΗ 5 ισχύος 9.99518

ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ 2 ισχύος 24.99276

ΕΞΟΧΗ 4 ισχύος 9.99518.

 

 

 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη